Apica plockar konsultchef: "Härlig entreprenörskänsla"

Breakit - Apica plockar konsultchef: "Härlig entreprenörskänsla"

Patrick Moser, ny ansvarig för företagskonsultation på IT-bolaget Apica. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Reporter

Patrick Moser blir ansvarig för Enterprise Consulting på IT-bolaget Apica. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
"
Jag har sökt mig till en svenskt verktygs- och lösningsföretag inom ett väldigt spännande område, nämligen webbprestanda och övervakning. Apica är ett företag på starkt uppåtgående, med en härlig entreprenörskänsla och med en mycket duktig och tight personal. Företaget är internationellt med kontor i bland annat Los Angeles, vilket är extra spännande."

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
"
Jag har 28 års IT-erfarenhet. Senast jobbade jag i ett, från början, startup-företag med allt vad det innebär, men med huvudfokuset att sälja expertkonsulttjänster till kunder inom området test och kvalitetssäkring av programvara. Min roll där var mångsidig med allt från rekrytering, personalansvar, sälj och paketering av tjänster. Sedermera blev det företaget uppköpt av ett stort tyskt bolag. I detta företag jobbade jag vidare ytterligare ett antal år som konsultchef och operations manager. Till slut kände jag dock att utmaningarna saknades."

Vad ska du göra i din nya tjänst?
"Stärka upp våra erbjudanden till kunder runt prestanda- och övervakningsområdena. Vidare att höja kompetensen bland våra redan mycket duktiga prestandakonsulter och kommande förstärkningar i form av duktiga testledare till konsultgruppen. Utöka samarbetet med partners till företaget runt leveransmöjligheter och paketeringar för att ytterligare stödja våra lösningar. "

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
"
Att hjälpa företaget med att vidareutveckla leveranskvaliteten och företagets tjänster ut mot kund och att ta vår befintliga konsultgruppering till nästa nivå avseende kompetens och kvalitet. Att vara med och själv kunna påverka i ett dynamiskt och obyråkratiskt företag är något som ska bli riktigt kul! Våra lösningarna här är i världsklass och expansionen av företaget är här och nu. Det blir en “resa” som jag ser fram emot att delta i."

-------------------------------------

Fakta om Patrick Moser:

Ålder: 51 år

Familj: Fru och två döttrar som är 24 och 18 år.

Bor: Östermalm, Stockholm

Intressen: Löpning och fotografering

Favoritapp: Löparappen ”Spring” (musik)

Varför är det din favoritapp?: "För att den är så grymt bra för mig som löpare. Den hänger alltid med när jag löptränar på egen hand."

Berätta något om dig som inte så många vet om: "Mitt stora intresse som barn var schack! Jag deltog under tonåren i schacktävlingar över hela landet. Problem- och lösningsförmågan från schacktiden är något som jag har fortsatt glädje av i mitt yrkesliv."

Läs fler artiklar
LÄS MER