Sök

Apoteas omsättning ökar dramatiskt – har redan slagit förra årets siffror

Pär Svärdson. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Starka siffror från nätapoteket.

Den nätbaserade apotekskedjan Apotea ökade sin omsättning med 47 procent till 2,9 miljarder kronor under årets första nio månader, jämfört med samma period 2019. Det innebär också att bolaget redan har slagit omsättning för hela förra året.

Bolaget har under perioden skickat 8,2 miljoner paket vilket motsvarar hela fjolårets leveranser.

Försäljningstoppen nåddes i mars när coronapandemin härjade som värst.

”Från en vecka till en annan dubblades försäljningen samtidigt som andra branschers verksamhet avstannade helt", säger Apoteas vd Pär Svärdson i ett pressmeddelande.

"Apotea lånade då in personal från hotell och restauranger för att kunna hantera det ökade orderinflödet. Sammanlagt har nästan 300 personer fått anställning på Apotea under perioden januari till september”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Apotea skickar nu uppemot 50 000 paket om dagen.

Under året har nätapoteket fått kritik för bristande arbetsförhållanden.

Tidningen ETC  pratade med ett 30-tal anställda som vittnade om stress, sexuella trakasserier, kameraövervakning och till och med att de anställda blivit instängda. Apotea har erkänt att det har funnits problem och hänvisat till att bolaget har vuxit snabb under pandemin.

"Nu när vi tittar kritiskt i backspegeln blev det nog för mycket på en gång”, sa Pär Svärdson bland annat till Dagens Nyheter. 

Bolagets vice vd Sara Ahnström ska nu lägga extra stort fokus på arbetsmiljöarbetet på lagret i Morgongåva och stötta cheferna på plats.

För några veckor sedan diskuterades arbetsmiljöproblemen på Apotea i Breakits podcast. Se diskussionen i spelaren.

 

Läs mer