Emil Hansson tvingades lämna Rocker – nu ska han hjälpa Hemma Bolån att gasa

Hemma BolånfintechBolån

Emil Hansson, ny operativ chef på Hemma Bolån, och Therese Ruth, grundare. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Har hittat ett nytt jobb.

Hemma bolån var en av många uppstickare på bolånemarknaden som lanserades 2018. Då pratade alla om de nya utmanarna som skulle plocka andelar från storbankerna och planerna om att revolutionera bolån. Själva hajpen kom av sig lite – och vissa aktörer har till och med kastat in handduken – men för andra fortsätter arbetet. (För mer om det läs gärna det här.)

Vi har nyligen rapporterat om att Hemma plockat in 20 miljoner i nytt kapital från bland annat riskkapitalbolagen Spintop Ventures och Luminar Ventures. I dagsläget satsar Hemma på att driva gröna omställningar genom att exempelvis erbjuda bolån till bostäder som uppfyller vissa kriterier inom hållbarhet och tilläggslån för bland annat solceller.

Plockar in Rockers tidigare vd

Nu ska uppstickaren växla upp och satsa på expansion. Därför har man rekryterat Emil Hansson som tidigare var vd på fintechbolaget  Rocker (tidigare Bynk) och jämförelsesajten Prisjakt. Tidigare i år fick han hastigt lämna Rocker och går nu in som operativ chef på Hemma med start i början av nästa år.

“Tajmingen är perfekt. Emil kommer in med djup erfarenhet av att skala upp flera konsumentbolag online vilket är precis den fas vi är på väg in i”, säger Therese Ruth, grundare och vd för Hemma i ett pressmeddelande.

"Omställningen går för sakta"

Rocker fick en hel del uppmärksamhet för sin snabba tillväxt och aggressiva marknadsföringsstrategi. När Emil Hansson nu kliver in i sin nya roll är det med fokus på att accelerera tillväxten inom bolån för gröna omställningar av bostäder.

“Bostäder står för nästan en tredjedel av all energiförbrukning i Sverige och omfattande investeringar i energieffektivisering och förnybar energi behövs för att klara klimatmålen. Men omställningen går för sakta då det saknas tillräckligt lönsamma alternativ för konsumenter”, säger han.

Läs mer