Sök

Postnord laddar för rekordvolymer – förvandlar Stockholmsmässan till drive thru

PostnordCorona

Foto: press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”I denna pandemi vill Postnord göra allt vi kan för att förhindra en ökad smittspridning", säger Mathias Olsson som är chef för PostNords ombudsnät.


Trycket på Postnord brukar bli enorm såväl under Black Friday som inför julen när fler skickar och beställer paket. E-handeln har ökat rent generellt under året, i och med pandemin, och nu beräknas trycket blir större än någonsin. Det tillkommer dessutom extra svårigheter när vi behöver undvika folksamlingar i och med restriktionerna kopplade till Covid-19. 

Postnord satsar därför på att göra om Stockholmsmässan i Älvsjö till ett tillfälligt paketombud för att bättre kunna hantera volymerna. Det som beskrivs som ”världens största drive-thru-ombud” öppnar och innebär att människor kan köra förbi med bilen och hämta sina paket utanför den stora mässhallen. Det framgår ev ett pressmeddelande. 

För att minska smittspridningen

Mathias Olsson är chef för PostNords ombudsnät.

”I denna pandemi vill Postnord göra allt vi kan för att förhindra en ökad smittspridning under en intensiv period då det väntas rekordhöga mängder paketleveranser. Med den enorma yta som Stockholmsmässan tillhandahåller kan vi ta emot och förvara en stor mängd paket och samtidigt erbjuda våra kunder säker upphämtning av paket och inlämning av returer”, säger Mathias Olsson". 

Förra veckan diskuterade Nakd:s grundare Jarno Vanhatapio och investeraren Susanne Najafi e-handlarnas dilemma kring Black Friday i Breakit Live. Kolla in avsnittet här:

 

Läs mer