Dynamic Code lanserar hemtest för covid-19 antikroppar

Dynamic Code Backing minds Hälsa
Dynamic Code lanserar hemtest för covid-19 antikroppar

Anne Kihlgren, grundare Dynamic code. Foto: Unsplash/press

Finwire / Breakit

Nu kan du testa om du har smittats – i hemmets lugna vrå.

Healthtech-bolaget Dynamic Code har ökat kraftigt under pandemin och berättade så sent som i fredags att de har ökat sin omsättning med över 600 procent. 

Nu lanserar bolaget, som backas av bland annat Backing Minds, ett hemmatest som ska kunna se om du har antikroppar mot covid-19.

"Det är ett högt tryck på vården kring att både testa pågående covid-19-infektion och testa för antikroppar", säger Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code. 

"Vi är glada att kunna erbjuda ett säkert test som kan tas hemma och som ger ett snabbt svar om man utvecklat antikroppar." 

Tar två dagar att få svar 

Provet tas genom att sticka sig i fingret och samla upp några droppar blod i ett provrör. Provröret skickas sedan in och analysen görs i Dynamic Codes kvalitetssäkrade laboratorium i Linköping, och påvisar om individen har utvecklat IgG-antikroppar mot coronaviruset SARS-CoV-2. 

Testresultat erhålls två dagar efter att det ankommit till laboratoriet.

Det nya antikroppstestet kompletterar Dynamic Codes befintliga PCR-test för pågående covid-19-infektion.

Testet bygger på den internationellt etablerade analysmetoden ELISA för säker immundetektion och har prestanda med sensitivitet på 94,4 procent och specificitet på 99,6 procent. Provtagningskitet är CE-märkt och registrerat hos Läkemedelsverket.

Susanne Najafi från investeringsbolaget Backing Minds var gäst i Breakit Live förra veckan – där pratade hon bland annat om framgången för Dynamic Code under pandemin och hur framtiden ser ut. Se inslaget i spelaren här nedan.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER