Han blir ny styrelseordförande på e-handelsplattformen Litium

Breakit - Han blir ny styrelseordförande på e-handelsplattformen Litium

Breakit

Lars-Olof Norell ersätter den tidigare ordföranden Lars Karlsson.

Litium, som utvecklat den molnbaserad plattform för e-handel, gör en förändring i bolagstoppen. Den nuvarande styrelseordföranden Lars Karlsson kliver åt sidan och ger plats åt Lars-Olof Norell, tidigare vd för Episerver.

”Det känns riktigt bra och stimulerande att faÌŠ in Lars-Olof som styrelseordförande. Hans kunskaper inom digital försäljning och erfarenhet av ledarskap blir en förstärkning inte bara för styrelsen utan för hela bolaget”, säger Lars Karlsson, som kommer att sitta kvar som ledamot i bolagsstyrelsen.

Lars-Olof Norell har tidigare arbetat med att etablera Capgemini i Norden och arbetade i bolaget under knappt 30 aÌŠr. Han sitter numera även i styrelsen för Barium och är ordförande i K3 Business Technology Group PLC. 

”Det ska bli spännande att faÌŠ vara med, leda och driva paÌŠ resan framaÌŠt för Litium, som under de senaste aÌŠren etablerat sig som en av dominerande e-handelsplattformarna i Norden. Vi ser en stark potential för bolaget framöver”, kommenterar Lars-Olof Norell. 

Förutom Lars-Olof invaldes ocksaÌŠ Stefan Wilhelmsson, försäljningsdirektör paÌŠ JF Hillebrand Logistics AB, samt Johan Rutgersson, VD paÌŠ Briox AB, som nya styrelseledamöter i Litium. 

Bland Litiums kunder återfinns bolag som Adidas, Teknikmagasinet, Ö&B och Jollyroom.

Litiums huvudägare Fastparner är listade på Stockholmsbörsen.

Läs fler artiklar
LÄS MER