Han blir ny styrelseordförande på e-handelsplattformen Litium

Breakit - Han blir ny styrelseordförande på e-handelsplattformen Litium
Breakit
Breakit

Lars-Olof Norell ersätter den tidigare ordföranden Lars Karlsson.

Breakit
Breakit

Litium, som utvecklat den molnbaserad plattform för e-handel, gör en förändring i bolagstoppen. Den nuvarande styrelseordföranden Lars Karlsson kliver åt sidan och ger plats åt Lars-Olof Norell, tidigare vd för Episerver.

”Det känns riktigt bra och stimulerande att få in Lars-Olof som styrelseordförande. Hans kunskaper inom digital försäljning och erfarenhet av ledarskap blir en förstärkning inte bara för styrelsen utan för hela bolaget”, säger Lars Karlsson, som kommer att sitta kvar som ledamot i bolagsstyrelsen.

Lars-Olof Norell har tidigare arbetat med att etablera Capgemini i Norden och arbetade i bolaget under knappt 30 år. Han sitter numera även i styrelsen för Barium och är ordförande i K3 Business Technology Group PLC. 

”Det ska bli spännande att få vara med, leda och driva på resan framåt för Litium, som under de senaste åren etablerat sig som en av dominerande e-handelsplattformarna i Norden. Vi ser en stark potential för bolaget framöver”, kommenterar Lars-Olof Norell. 

Förutom Lars-Olof invaldes också Stefan Wilhelmsson, försäljningsdirektör på JF Hillebrand Logistics AB, samt Johan Rutgersson, VD på Briox AB, som nya styrelseledamöter i Litium. 

Bland Litiums kunder återfinns bolag som Adidas, Teknikmagasinet, Ö&B och Jollyroom.

Litiums huvudägare Fastparner är listade på Stockholmsbörsen.

Läs fler artiklar
LÄS MER