Dynamic code ökar – med över 600 procent

Dynamic Code Backing minds Corona
Dynamic code ökar – med över 600 procent

Louise Nylén, vd på Dynamic Code

Jon Wahlqvist

Webbredaktör och Nyhetschef

Rusning för dna-bolaget.

Dynamic code har utvecklat dna-baserade tester för att upptäcka en rad sjukdomar. Som privatperson kan man beställa hem egna test men bolaget samarbetar också med apotek och flera vårdaktörer. Satsningen backas bland annat av investmentbolaget Backing Minds.

När corona-pandemin svepte in över Sverige i våras tog man snabbt fram ett test för att upptäcka viruset och inledde ett samarbete med flera regioner och vårdaktörer. Under sommaren fick bolaget också fått kritik för sina corona-tester, där var tredje test i Halland under en period misslyckades.

Men pandemin har blivit en boost för företaget som nu meddelar att de ökar kraftigt jämfört med förra året. Bolaget hade budgeterar att för att sälja för i runda slängar 40 miljoner men den siffran passerades redan i somras och i slutet av september hade man omsatt hela 92 miljoner kronor. Det innebär en ökning med över 600 procent jämfört med året innan.

Det meddelar bolaget i sitt aktieägarbrev.

I senaste Breakit Live var Susanne Najafi från Backing Minds veckans gäst och pratade bland annat om hur det går för Dynamic code. Se inslaget i spelaren här nedanför.

 

Läs fler artiklar
LÄS MER