Firstvet fyller kassan med 300 miljoner kronor

Firstvet Nätveterinärer
Firstvet fyller kassan med 300 miljoner kronor

David Prien, vd Firstvet. Foto: Press

Towe Boström

Reporter

Nätveterinären fortsätter satsa mot USA.

Nätläkarna har fått rejält med skjuts under corona-pandemin i takt med att allt fler sökt vård på nätet. Och det här är en trend som inte bara gäller oss människor, utan också våra fyrbenta vänner, även om det såklart är husse eller matte som ringer till nätveterinären.

Firstvet är en av de svenska nätveterinärerna som vuxit snabbt sedan starten 2016. I dag samarbetar FirstVet med över 40 försäkringsbolag på sex olika marknader i Europa.

Nu tar bolaget in 300 miljoner kronor i en ny kapitalrunda. Investerar gör Mubadala Capital och Cathay Innovation tillsammans med befintliga finansiärer, OMERS Ventures och Creandum.

Pengarna ska gå till fortsatta satsningar på den amerikanska marknaden.

"Vi är mycket stolta och glada över detta bevis på att våra investerare har en stark tilltro till våra värderingar och vårt mål att vilja tillgängliggöra djurvård för ännu fler djur. Nu kan vi ta med oss vår bevisat framgångsrika modell till den enorma marknaden i USA. Under nästa år planerar vi att även lansera i Kanada och Frankrike"; säger Firstvets grundare David Prien.

Satsar på e-handel 

I samband med detta berättar bolaget även att kommer att satsa på en egen e-handel.

"En egen e-handel är en naturlig satsning i vårt arbete att fortsätta utvecklas som den främsta digitala rådgivaren för svenska djurägare". 

David Prien beskriver e-handeln som ett sätt att stänga ”loopen” i kundresan. Han berättar att kunderna använder nätveterinärtjänsten i snitt två gånger per år, alltså när djuret blir sjukt. 

”Men man köper mat och produkter i snitt var sjätte vecka, som vi ser det är det här ett potentiellt bra sätt att öka frekvensen och interaktionen med kunderna”. 

Agria köpte nyligen upp nätveterinären Vethem, och slutade därmed att slussa sina försäkringskunder till Firstvet. David Prien menar att bolaget känt av det, men inte så mycket som de förväntat sig. 

Läs också vår granskning av nätveterinärerna – är det nästa stora techbransch som boomar?

 

Läs fler artiklar
LÄS MER