Sök

Annonssamarbete med Samsung

Jobba, spela, filma, anteckna – här är nya smartphonen som har allt

Samsung5G

Christian von Essen

Christian von Essen

Skribent

Smartphonemarknaden blir allt mer spännande, och Samsung har återigen skapat en riktigt kraftfull modell som kombinerar nytta med nöje. Nya Galaxy Note20 UItra 5G har bemötts med idel positiva expertkommentarer och kundrecensioner.

Andreas Bergqvist är nordisk produktchef för Samsung Smartphones. Han menar att Samsungs filosofi med ett öppet ekosystem är en viktig utgångspunkt för att förstå bakgrunden till Note20. Därtill kommer bredden i utbudet.

”Vi försöker tänka brett och erbjuder därför hela skalan med mobiler från 2 000-14 000 kronor. Alla ska känna att det finns en produkt för dem, oavsett plånbok eller användningsområde,” säger han.

Läs mer om Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G här!

Samtidigt menar han att konsumenterna i dag kräver och förväntar sig produkter av mycket hög kvalitet. Därför tycker många att det är skönt att välja just Samsung, som är världens största mobiltillverkare.

”Man vill ha en mobil som är stabil och trygg, som håller över tid. Vi har egen utveckling av de flesta komponenter och ligger i framkant när det gäller 5G. Samtidigt är det viktigt att användaren själv får skräddarsy sin upplevelse utan att känna sig inlåst.”

Pandemin har förändrat mobilbeteendet

Under coronapandemin har mobilen blivit ett allt mer mångsidigt verktyg – både för arbete, avkoppling och för att bibehålla relationer.

”Med Galaxy Note20 Ultra 5G har vi haft ett stort fokus på just produktivitet och effektivitet,” säger Andreas Bergqvist. ”Våra användare vill ha kraftfulla verktyg för att kunna jobba flexibelt varifrån som helst. Därför är det extra viktigt att mobilen har koppling till Microsoft Office och att du genom funktionen DeX kan koppla upp dig mot en extern skärm för att få ett regelrätt PC-gränssnitt.”

Note-modellernas välbekanta penna är också en viktig detalj i sammanhanget. Med Note20 är det inga problem att anteckna direkt på den låsta skärmen – texten synkas automatiskt i molnet så att du kommer åt anteckningarna efteråt.

”S Pen gör det möjligt att fortsätta vara kreativ på språng,” säger Andreas Bergqvist. ”Du kan även använda den som klicker vid presentationer, eller som ’trollspö’ för att styra telefonens menyer. Vi märker att de kunder som köpt en Galaxy Note-modell tidigare är väldigt lojala med serien. De vill hålla kvar i pennan samtidigt som de söker bästa möjliga prestanda.”

Kraftig speldator i fickan

Men allt är inte jobb. Note20 Ultra 5G har tagit ett stort steg närmare en framtid där mobilen faktiskt kan ersätta spelkonsolen. Genom ett samarbete med Microsoft kan en enkel prenumeration erbjuda närmare 100 Xbox-spel direkt via molnet.

”Skärmen är fantastisk, med blixtsnabb responstid. När 5G blir vanligare kommer du i princip slippa lagg helt och hållet. Utvecklingen av gaming-as-a-service är bara i sin linda och kommer växa explosionsartat framöver.”

Den generöst tilltagna skärmen kompletteras med ett kamerapaket där huvudkameran erbjuder en upplösning på hela 108 megapixlar. Därmed har mobilen det mesta som krävs av en smartphone 2020.

”Har du provat att fota, filma och köra videosamtal med Note20 Ultra 5G vill du inte ha något annat. Den här modellen är verkligen för dig som vill ha det mesta och det bästa av en smartphone,” avslutar Andreas Bergqvist. 

Läs mer om Samsung Galaxy Note20 5G Ultra här!

Läs mer