Sök

Kraftigt lyft för Speqta under tredje kvartalet

SpeqtaAffiliate

Henrik Persson Ekdahl, största ägare i Speqta och Fredrik Lindroos, vd. Foto: Pressbilder

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Starkt kvartal.

Mediehuset Speqta, med Henrik Persson Ekdahls Optimizer Invest som storägare, har under de senaste åren ställt om från att vara en receptsajt till att börja bygga ett litet imperium som ska driva köp på nätet. För mer om deras planer läs vår långa intervju med vd Fredrik Lindros här.

Nu redovisar Speqta ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Även på resultatraderna var det ett rejält lyft.

"Jag tillträdde som vd för drygt ett år sedan och Speqta har under den här perioden, som till viss del präglats av pandemin, visat att det är ett solitt, lönsamt techbolag med innovationskraft", skriver vd Fredrik Lindroos i rapporten.

## Omsättningen steg 71,4 procent till 43,7 miljoner kronor (25,5).

## Ebitda-resultat blev 10,1 miljoner kronor (3,8), med en ebitda-marginal på 23,1 procent (14,9).

## Ebitda-resultatet, justerat, uppgick till 10,1 miljoner kronor (4,4), med en justerad ebitda-marginal på 23,1 procent (17,3).

## Rörelseresultatet blev 2,3 miljoner kronor (0,0), med en rörelsemarginal på 5,3 procent.

## Resultatet efter skatt blev 1,0 miljoner kronor (-0,4).

## Resultat per aktie hamnade på 0,01 kronor (-0,01).

"E-handeln fortsätter att växa och inom trafikanskaffning är AI-tjänster framtiden. Speqta har en styrkeposition inom AI-tjänster och det är lovande att se den positiva respons vi får i kundmötena när vi presenterar Bidbrain för de största e-handlarna. Så pass lovande att vi nu tar vår AI-tjänst till nästa nivå som en SaaS-plattform under domänen bidbrain.com", säger vd Fredrik Lindros.

"Speqta har en styrkeposition på den växande onlinemarknaden där prestationsbaserad marknadsföring ökar i betydelse och allt fler förstår dess strategiska roll. Med Speqtas starka position är jag trygg med att Speqta fortsätter växa och når de långsiktiga finansiella målen", skriver han också i sitt vd-ord.

Läs mer