Uppgifter: Spotify pekas ut som möjlig köpare av Pandora

Spotify

Martin Lorentzon

Breakit

Breakit

Nytt riskkapital är på väg in. Då väntas den svenska musiktjänsten köpa fler bolag.

Det är Financial Times som nu kommer med nya uppgifter kring den jätte-konvertibel som Spotify är på väg att sälja in till investerarna. Breakit har tidigare rapporterat att den svenska techstjärnan ska ta in motsvarande 4,2 miljarder kronor (500 miljoner dollar) i form av en konvertibel.

Spotify har de senaste veckorna träffat investerare bland annat i Stockholm för att marknadsföra konvertibeln. Bolaget går fortfarande med stora förluster som behöver täckas av riskkapital men Financial Times uppger att en del av pengarna också kommer att användas till förvärv.

”Den nya finansieringen kan komma att användas till strategiska investeringar, inklusive förvärv, för att driva på tillväxten”, skriver Financial Times och hänvisar till personer med insyn i den pågående transaktionen.

Financial Times spekulerar samtidigt att pengarna kan komma att användas till att köpa upp den amerikanska konkurrenten Pandora. Bolaget är noterat i USA och New York Times avslöjade i slutet av förra veckan att investmentbanken Morgan Stanley fått uppdraget att hitta en köpare. det förlusttyngda Pandora har fallit kraftigt på New York-börsen de senaste månaderna men tog ett skutt uppåt när nyheten i New York Times gick ut.

Pandoras användartillväxt har helt stannat av det senaste året men bolaget har fortfarande 81 miljoner användare och bolaget tjänar pengar på annonser. Enligt Financial Times har Spotify nu 28 miljoner betalande användare. Det kan jämföras med Apple Music som har drygt 10 miljoner betalande användare.

Läs mer