Sök

Konkurrenterna fyller kassorna – då satsar Bolt 1 miljard på expansion

BoltElsparkcykel

Boltgrundarna Markus och Martin Villig. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Vill ha 130.000 elsparkcyklar ute på Europas gator.

I början av veckan kom nyheten om att Tier tar in 250 miljoner dollar, motsvarande 2 miljarder svenska kronor, och i en exklusiv intervju med Breakit sa bolagets vd Lawrence Leuschner att de har stora visioner för de närmaste åren.

Samtidigt kunde vi i tisdags avslöja att även den svenska elscooter-satsningen Voi är på väg att plocka in 1 miljard för att gasa.

Men de är inte ensamma på elsparkcykel-marknaden. Nu meddelar Bolt att de gör en storsatsning på elsparkcykelmarknaden i Europa och vill ha 130.000 elsparkcyklar och elcyklar i drift nästa år. För att lyckas satsar de 100 miljoner euro, motsvarande strax över 1 miljard kronor.

"Våra städer lider av trafikstockningar, utsläpp och brist på offentligt utrymme på grund av parkering", säger Markus Villig, vd och grundare av Bolt i ett pressmeddelande.

"Vi tror att framtiden för transporter i städer är ett nätverk av on-demand-tjänster. Dagarna då varje person behöver köpa en bil är över".

Tidigare i november lanserade Bolt elcyklar i Stockholm och man erbjuder sedan tidigare även taxi i samma app.

"Vi ser en kraftig tillväxt och vi är övertygade om att även våra elsparkcyklar i Sverige kommer att växa under kommande år", säger Nils Wijkmark, Nordeuropachef på Bolt.

"Inte minst i dessa tider när många letar alternativ till kollektivtrafiken för transporter."

Läs mer