Sök

Man i 40-årsåldern knivhögg sin kollega på KNC Miner i Boden

KNC Miner

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

En man i 40-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för mordförsök på sin kollega. Brottet skedde på bitcoinbolaget KNC Miner på fredagen.

En anställd i 20-årsåldern blev huggen i bålen och fördes till Sunderby sjukhus i Luleå förra fredagen. Han vårdas fortfarande för sina skador och har inte kunnat förhöras ännu. KNC Miners vd Sam Cole sa dagen efteråt till NSD, som var först med att berätta om händelsen, att personalen var chockade.

“Det är ju inget normalt som händer på en arbetsplats. Men allting sköttes mycket bra av personalen som fanns inomhus och väktarskolans personal.”

Kollegan som är i 40-årsåldern sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

“Han vidgår de faktiska omständigheterna men håller inte med om att det är försök till mord då han inte haft uppsåt att döda. Han var snarare glad över att målsägande överlevt och mådde såpass bra som han gör,” säger kammaråklagare Anna Väppling.

Brottet fångades av KNC Miners övervakningskamera. Dessutom finns fem-sex kollegor som har sett hela händelsen.

På frågan om företaget kommer att höja säkerheten efter det som hänt svarar Sam Cole att det redan finns en hög säkerhet. Bolaget har heller ingen särskild policy för den här typen av händelser.

“Men vi får titta på vår interna säkerhetspolicy och i så fall ändra det som behöver ändras. Bra säkerhet för vår personal är också viktig. Vi gör vad vi kan", säger han till NSD.

Läs mer