Brakförlust för Löwengrip: "Börjar bygga upp bolaget igen"

Löwengrip invest
Brakförlust för Löwengrip: "Börjar bygga upp bolaget igen"

Isabella Löwengrip. Foto: Lisa Arfwidson/SvD /TT.

Tobias Blixt

Reporter

Betalade 200.000 kronor i månaden för lägenheten i New York.
"Jag blev fartblind".

Mycket är redan skrivet om entreprenören och profilen Isabella Löwengrips krisår 2019. De högtflygande USA-planerna byttes mot en krasch som aldrig riktigt verkade ta slut, med ifrågasatta siffror, rapporter om missförhållanden på hennes bolag och inte minst en skakig ekonomi. 

Nu avslöjar Expressen hur det egentligen gick för Isabella Löwengrips bolag Löwengrip Invest under det senaste räkenskapsåret, som slutade i juni i år. Där framgår att omsättningen sjönk från 17 miljoner kronor till drygt 5 miljoner. Samtidigt som resultatet dök – från en vinst på drygt 1 miljon till minus 7,8 miljoner.

Insikten om att allt höll på att rasa kom dagen efter Expressens artikel om de uppblåsta siffrorna på Isabella Löwengrips egna blogg. De 1,5 miljoner unika följarna som Löwengrip påstod att hon hade visade sig bara vara omkring 400.000 till 500.000 varje månad.

“Då ringde 80 procent av mina samarbetspartners och sa att de måste pausa samarbetet med mig”, säger hon.

Hyran för lägenheten i New York: 200.000 kr i månaden

I år hoppas Isabella Löwengrip däremot på ett bättre resultat. De stora kostnaderna, som en lägenhet i New York med en hyra på 200.000 i månaden, har skalats bort.

“Jag börjar bygga upp bolaget igen. Räknar med en vinst på 3,5 miljoner kronor om allt går vägen. Jag har inga kostnader idag förutom min egen lön. Det är nu vägen framåt, att sakta men säkert öka min omsättning och behålla min lön som enda kostnad”, säger hon till Expressen.

Redan i slutet av oktober skvallrade Isabella Löwengrip om siffrorna på sin blogg, men också om hur hon idag ser på sitt företagande.

“Jag har ju under alla år haft många anställda. Nu i efterhand har många varit överflödiga men det förstod jag inte där och då. Hur som helst har jag lärt mig oerhört mycket av min krasch. Jag har dragit ner mina kostnader oerhört trots att min ekonomi är bättre nu (efter försäljningen av Löwengrip Beauty red.anm.) fick jag ett större belopp). Jag kommer aldrig mer att bränna så mycket pengar”, skrev hon i bloggen den 29 oktober.

Under fjolåret sålde Isabella Löwengrip sin skönhetssatsning Löwengrip Beauty till den norska samarbetspartnern Dermanordic.

Läs fler artiklar
LÄS MER