Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Inget Musk-möte för Northvolt: ”Inte den här gången”

Elon Musk är i Sverige – men något möte med den svenska batterifabriken Northvolt blir det inte, uppger företaget.

Jon Mauno Pettersson

Jon Mauno Pettersson

jon@breakit.se

Chefredaktör

Tidigare idag kunde vi berätta att ett 20-tal svenskar, varav flera Tesla-entusiaster, samlades på Skavsta flygplats för att ta emot Tesla- och SpaceX-grundaren Elon Musk när han landade i Sverige. Bitcoin-entreprenören Christian Ander fick en skymt av entreprenören, som hoppade in i en vit Tesla med tonade rutor och sedan åkte iväg till en tillställning på ett slott beläget vid Hjälmaren.

Exakt vad eller vem som firas är fortfarande okänt, men en ledtråd skulle kunna vara att USA:s ambassadör – som Elon Musk grundade Paypal tillsammans med – fyllde 45 år tidigare i veckan.

En annan spekulation till Sverige-besöket har varit Northvolt, den gigantiska batterifabriken som grundats av den tidigare Tesla-toppchefen Peter Carlsson. Det snabbväxande bolaget utvecklar batterier som används till just elbilar, och har en rad kända bilföretag som investerare.

Men något besök hos vare sig Northvolt eller Peter Carlsson ser det inte ut att bli. När Breakit kontaktade bolaget på lördagskvällen fick vi svaret att något sådant möte i dagsläget inte är inbokat.

”Inte den här gången”, skriver en representant.

Enligt Tesla är Elon Musk i Sverige i privata ärenden, uppger TT.

Läs mer