Indisk e-handelsjätte tar in nära 1,7 miljarder i kapital från Kanada

Breakit - Indisk e-handelsjätte tar in nära 1,7 miljarder i kapital från Kanada

Johanna Ekström

Reporter

Snapdeal stärker sin position som landets näst högst värderade startup.

Den indiska e-handelsjätten Snapdeal har tagit in kapital på nära 1,7 miljarder kronor från Kanadas största pensionsfond, Ontario Teachers’ Pension Plan.

Enligt Financial Times värderar det handelsplatsen till runt 55 miljarder kronor.

Därmed stärker Snapdeal sin position som Indiens näst högst värderade startup, efter konkurrenten Flipkart, som värderas till runt 127 miljarder kronor.

Techinvesteringarna har kylts av i Indien under början av 2016, som en del av den globala trenden. Men enligt FT finns det nu en tydlig klyfta på landets techscen. De riktigt stora bolagen som Snapdeal, Flipkart och Uber-konkurrenten Ola har inte haft några problem att ta in kapital. Svårare har det däremot varit för mindre startups, som istället tvingats dra ner på kostnaderna.

Måndagens investering indikerar enligt FT att Snapdeals värde har ökat med nära 17 miljarder kronor under det senaste halvåret. I augusti uppgav representanter för företaget att det var värderat till drygt 40 miljarder kronor.

Företaget finanschef Anup Vikal säger att det nya kapitalet möjliggör för Snapdeal att utöka sina investeringar.

“Vi ser de här investeringarna som en bekräftelse på att vi ska fortsätta Snapdeals strategi att bygga Indiens mest pålitliga och friktionsfria handelsekosystem”.

Läs fler artiklar
LÄS MER