Kan jag bli klimatneutral med hjälp av tech? Nu ska jag testa allt

Klimathotet Impact Breakit Impact Challenge
Kan jag bli klimatneutral med hjälp av tech? Nu ska jag testa allt

Tobias Blixt

Reporter

Följ Tobias Blixt klimatresa på Instagram under Breakit Impact Challenge.

Den stora klimatutmaningen Breakit Impact Challenge drar snart igång. Redan imorgon är det dags för våra över 100 anmälda företag att börja se över sitt klimatarbete och imorgon är också sista dagen att anmäla sig. Det handlar om den 30 dagar lång bootcamp för företag som vill bli Klimatsmarta.

Nytt för i år är även att jag – som utsedd Impact-general – kommer att genomföra utmaningen själv och kanske ta det några steg längre. Det har kommit massor av smarta tjänster och impact-fokuserade företag de senaste åren som ska göra det enklare för mig som privatperson att vara snäll mot klimatet.

Hur lågt är det egentligen möjligt att pressa sin egna påverkan på klimatet idag och vilka appar gör en faktisk skillnad? Det är något som jag har funderat mycket på. Därför kommer ni varje dag under de kommande 30 dagarna att kunna följa mig på Breakits Instagram när jag utmanar mig själv att bli så klimatsmart som bara möjligt. 

Jag kommer också att fokusera en del på arbetsplatsen. Breakit deltar själva i Impact Challenge varje år för att hålla vårt klimatarbete uppdaterat och då passar det bra att andra företag också kan följa vårt arbete via Instagram (och säkert ett antal artiklar). 

Men jag behöver också er hjälp. Ni alla entreprenörer där ute som sitter på smarta lösningar som kan minska min klimatpåverkan och inspirera andra. Mejla mig på tobias.blixt@breakit.se med era bästa tips!

Anmäl dig till Breakit Impact Challenge här!

Läs fler artiklar
LÄS MER