Sök

Efter Kinneviks jätterunda – hon ska hjälpa Joint Academy att erövra världen

Joint Academy

Sandy Errestad. Foto: press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Skalar upp med nya rekryteringar.


Joint Academy är en app som hjälper personer att behandla höft- och knäledsartros. Bolaget har tidigare tagit in kapital från affärsänglar som Sophia Bendz, Hampus Jakobsson samt Alfvén & Didrikson Under hösten stängde bolaget en ny kapitalrunda på 200 miljoner kronor som leddes av Kinnevik. 

”Kinneviks investering är viktig för vår internationella expansion och med sin goda kunskap inom digital hälsa blir de en viktig partner för oss”, sa Jakob Dahlberg, vd och medgrundare av Joint Academy då. 

Nu befinner sig bolaget i en rekryteringsoffensiv och har plockat in över 20 personer sedan september. Som del i detta har Sandy Errestad anställts i rollen som global PR-chef. Hon har en bakgrund som PR-ansvarig på den Malmöbaserade inkubatorn Minc och kommer närmast från en liknande roll på kartbolaget Mapillary, som köptes upp av Facebook tidigare i år. 

”Joint Academy är mitt inne i en kraftigt expansiv fas och det känns fantastiskt kul att hoppa på nu när vi inte bara växer i rask takt i Sverige, utan dessutom ska satsa i USA och Europa. Där kommer mina tidigare erfarenheter från att ha jobbat globalt under flera år komma väl till pass”, säger Sandy Errestad. 

Joint Academys tjänst gör det möjligt att till exempel träffa en fysioterapeut via dator eller mobil för att genomföra övningar. Bolaget uppger att de behandlat 25.000 patienter sedan starten för sex år sedan.

”Det finns så pass många patienter som har artros som vi kan stödja och förbättralivskvaliteten hos. Därför är det oerhört viktigt att de känner till oss och att vi syns,vilket är något Sandy kan hjälpa oss med”, säger Jakob Dahlberg.

Sandy Errestad startar sin nya tjänst i februari nästa år. 

Joint Academy omsatte 10 miljoner med ett minusresultat på 20 miljoner under 2018, som är de senaste publika siffrorna. 

Läs mer