Sök

Nytt hemligt svenskt medieprojekt – backas med 50 miljoner

Medier

Per Gudmundson och Paulina Neuding. Foto: press

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Håller "ett hemligt superprojekt för den svenska mediehögern" på att ta form?

En ny svensk nyhetssajt är på väg att ta form i det tysta, rapporterar Expressen. 

Det ska röra sig om en högerinriktad sajt som enligt källor beskrivs som ”ett hemligt superprojekt för den svenska mediehögern”, till vilken flera skribenter ska ha rekryterats. Satsningen uppges ha finansierats med runt 50 miljoner kronor från en rad hemliga finansiärer. 

Medieprofilerna Paulina Neuding och Thomas Gür pekas ut som dem som leder projektet, enligt Expressen. De var båda med och startade nättidningen Kvartal, som jämförelsevis grundades med ett startkapital på runt 15 miljoner kronor. Om uppgifterna stämmer har den nya satsningen med andra ord rejält mer kapital i ryggen. 

Detaljerna kring mediesatsningen är fortfarande oklara, liksom vilka som egentligen kommer att arbeta med den nya sajten. Expressen pekar på att flera tyngre medieprofiler och opinionsbildare nyligen lämnat sina tidigare arbeten, vilken kan tyda på att de är på väg till den nya satsningen. Kristdemokraternas presschef Per Gudmundson, tidigare ledarskribent på Svenska Dagbladet, pekas bland annat ut som en potentiell värvning. 

Ingen av parterna har bekräftat uppgifterna.

Läs mer