Framgångspoddaren Alexander Pärleros vill göra dig framgångsrik – startar “ett Netflix för utbildning”

FramgångsakademinUtbildning

Alexander Pärleros.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Dubbla din lön och få drömjobbet, få bättre minne på 15 minuter och bli en toppsäljare. Så marknadsför poddprofilen och entreprenören Alexander Pärleros sin nya utbildningssatsning.

Nyligen lanserades Framgångsakedemin som är en prenumerationstjänst som bland annat erbjuder föreläsningar med profiler inom olika områden. 

"Vi är 15 personer som har jobbat dedikerat med tjänsten det senaste året och det finns inget som liknar vad vi gör i Norden. Med Framgångsakademin och Earned Secrets ska vi låta människor utvecklas inom områden de aldrig får lära sig i skolan", säger Alexander Pärleros i ett pressmeddelande.

"Vi ska bli lika självklara för utbildning och utveckling i streamat format som Spotify är för musik, Netflix är för film och Storytel är för ljudböcker. Vi ska växa internationellt och vara en viktig påverkare för hur människor utvecklar sig. Detta är det nya sättet att ta till sig kunskap på."

Några av de som ska som ska hålla i utbildningarna är träningsprofilen Mårten Nylén inom ämnet hälsa, Elaine Eksvärd inom retorik och Katarina Gospic om hur hjärnan fungerar. Även Voi-grundaren Fredrik Hjelm föreläste när bolaget igår hade ett kostnadsfritt webbinarium på Youtube.

VIP-tjänsten kostar 200.000 kronor

Prenumerationstjänsten har olika nivåer och kostar från 499 kronor i månaden. Det finns också en VIP-version som kostar 200.000 kronor per år. De som köper den får bland annat VIP-coaching, mentorsprogram och en VIP-treat med avslutning på hemlig ort.

Enligt Pärleros skriver själv i ett sms till Breakit att han sålde 1000 prenumerationer (förmodligen av den billigare varianten) på 23 minuter när tjänsten lanserades. 

Planen är att ta konceptet utomlands under namnet ”Earned secrets.”

Alexander Pärleros podd Framgångspodden är en av Sveriges mest populära.

Bolaget Learnby, där han har alla sina egna projekt, omsatte 12 miljoner och gjorde en vinst på 8 miljoner kronor förra året. Dessutom omsatte hans poddnätverk Panc Media, 17,5 miljoner förra året och gjorde en vinst på 7,5 miljoner.

Alexander Pärleros har även varit med och startat företag som Pensionera och Mobilio.

Rättelse: I en tidigare version av den här artikeln stod det att VIP-versionen kostar 200.000 kronor i månaden. Korrekt är 200.000 kronor per år.

Läs mer