Sök

Martin Lorentzon satsar på börsen – han ska sköta Spotify-miljardärens investeringar

SpotifyBörs

Martin Lorentzon.

Caroline Englund

Caroline Englund

Reporter

Tar hjälp av tidigare ekonomijournalist.

Spotifygrundaren Martin Lorentzon är en av Sveriges rikaste och är just nu god för 48 miljarder kronor enligt Forbes. Men hittills har han inte gjort särskilt många investeringar. Men nu blir det ändring på det.

Placeraren och tidigare ekonomijournalisten David Zaudy och kreditveteranen Simon Kjellström från Carnegie ska från och med nu förvalta delar av förmögenheten genom ett bolag som ännu inte har ett namn, skriver Dagens Industri. 

En stor del av kapitalet kommer från Martin Lorentzons cypriotiska bolag Rosello men förvaltarna lägger även de in en stor del av sina egna pengar i bolaget.

Planen är att satsa på mindre bolag och ha ett långt perspektiv. En viktig del av analysarbetet blir att träffa bolagen och förvaltarna kan tänka sig att satsa stora summor i ett fåtal bolag. 

”Jag är väldigt entusiastisk inför detta projekt som är ytterligare ett sätt för mig att stötta svenska entreprenörer och småbolag”, säger Martin Lorentzon  i en kommentar till Di och fortsätter: 

”Jag tror verkligen på strategin och David, som jag känt länge, samt Simon har helt rätt erfarenhet och inställning för att lyckas.” 

David Zaudy kommenterar det nya uppdraget så här:

”Vår vision är att vara småbolagens bästa vän på börsen. Sverige har fantastiska bolag och en väl fungerande kapitalmarknad. Det är därför vi vill börja här”, säger David Zaudy till Di. 

Läs mer