Sök

Com Hem varnar för risk att TV4 och C More släcks på fredag natt

TV4-GruppenCom Hem

Foto: Unsplash

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

”Det är sorgligt att vi återigen inte kan komma överens med Telia."

Det stora bråket mellan Tele2-ägda Com Hem och Telia-kanalerna TV4 och C More från ifjol ser ut att upprepa sig redan i år. Parterna har nämligen inte lyckats komma överens om ett nytt avtal i år, det framgår av ett pressmeddelande från Com Hem.

Det innebär att det finns en risk för att Com Hems och Boxers tittare går miste om TV4-kanalerna och C More från och med midnatt mot fredag. 

Vilket kommer att ske om Com Hem inte lyckas komma överens med Telia-bolaget TV4 Media om en förlängning av nuvarande avtalet.

”Det är sorgligt att vi återigen inte kan komma överens med Telia, något som innan Telia tog över ägandeskapet av kanalerna aldrig hade hänt i vår och TV4s gemensamma historia. Com Hem och Boxer har alltid bidragit med betydelsefull räckvidd för de huvudsakligen reklamfinansierade TV4-kanalerna. Det är därför förvånande att Telia nu begär en kraftig prishöjning när vi så nyligen kom överens om ett avtal”, säger Samuel Skott, kommersiell chef på Com Hem.

Totalt riskerar 2,1 miljoner hushåll att bli utan kanalerna.

Förra året kom parterna överens strax före julafton efter ett långdraget bråk med flera håra och publika svingar mellan de båda företagen. 

Breakit krönikör Emanuel Karlsten analyserade förra året det pågående bråket och den egentliga bakomliggande orsaken.

Läs mer