Pingis Hadenius ska ta sitt CBD-bolag Hemply till börsen: ”Förberedelserna igång”

Hemply Balance Hälsa Breakit Live
Pingis Hadenius ska ta sitt CBD-bolag Hemply till börsen: ”Förberedelserna igång”

Pingis Hadenius i Breakit Live

Towe Boström

Reporter

Pingis Hadenius har med sig en rad tunga namn i sitt CBD-bolag Hemply balance. Nästa år siktar bolaget mot börsen.

CBD-olja är något som är på mångas läppar för stunden. Josefin Landgård, medgrundare till Kry, är en av de entreprenörer som dragit igång ett bolag (Mantle) som satsar på CBD. 

I veckans Breakit Live gästades vi av serieentreprenören Pingis Hadenius, som bland annat grundat Löwengrip Beauty tillsammans med Isabella Löwengrip. De har nu sålt bolaget till norska Dermanordic, men Pingis Hadenius är fortsatt aktiv i bolaget.

Ett annat bolag hon är aktiv i är Hemply balance, som också satsar på CBD-olja.

“Jag har testat det själv och har två syskon som är läkare och har vurmat mycket för det här”, berättar Pingis Hadenius. 

Hon är ordförande och i styrelsen hittar vi även Kids Brand Stores vd Adeline Sterner och Johan Kleberg som tidigare var vd på Adlibris. 

Bland delägarna återfinns också bland annat David Bonnier, Amaury de Poret samt riskkapitalisten Robert Ahldin via bolaget Verderol. Det framgår av handlingar från Bolagsverket. 

Ska vara ordning och reda

I podden avslöjar Pingis Hadenius att Hemply är på väg mot börsen under nästa år. 

“Planen är under första halvåret”, säger hon, och tillägger att marknadsklimat kan komma att påverka noteringen. 

“Det här handlar mycket om legala saker, att det ska vara ordning och reda i bolaget, så den förberedelsen är redan igång”, säger Pingis Hadenius. 

CBD-olja – som utvinns ur växten hampa – tas vanligtvis direkt i munnen eller utblandat i dryck eller mat. Produkten har de senaste åren lyfts fram av en rad amerikanska hälso- och livsstilsinfluencers, och även i Sverige började det för några år sedan dyka upp e-handlare som säljer oljan med löften om olika hälsovinster. Oljan utvinns ur hampablad men går alltså inte att likställa med cannabis.

Tidigare i år förbjöd Läkemedelsverket Hemply och Kry-grundaren Josefin Landgårds bolag Mantle från att sälja oljan. Anledningen var att bolaget hade gett intryck av att olja kunde bota olika åkommor, något som myndigheten inte anser är bevisat..

Här ser du hela Breakit Live. 

Läs fler artiklar
LÄS MER