Google massanställer för fortsatt storsatsning på självkörande bilar

Breakit - Google massanställer för fortsatt storsatsning på självkörande bilar

En av Googles själkörande bilar. Foto: Pressbild/Google

Jonas de Lange

Reporter

Google planerar en rejäl energiinjektion till sitt projekt för självkörande bilar. Nu letar de 36 nya medarbetare - samtidigt.

Det handlar om en rad olika positioner inom tillverkning och utveckling som ska fyllas, rörande bland annat bilens sensorer och robotik, skriver sajten Engadget.

Alphabet-ägda Google X satsar i sitt projekt på att göra en bil som helt på egenhand kan ta sig från en bestämd plats till en annan. Bilen har inte ens någon ratt. Systemet skiljer sig till exempel från det Tesla jobbar aktivt med att utveckla som är mer av en autopilotfunktion för motorväg, där bilen kan hålla sig på vägen och undvika att krocka själv men behöver hjälp av föraren för att ta sig till sin slutdestination.

Att så många nya tjänster dyker upp samtidigt kan ses som ett tydligt tecken på att Google X utökar sin satsning på självkörande fordon.

“Vårt projekt med självkörande bilar söker att förbättra folks liv genom att förändra folks rörlighet. Vi vill göra det lättare och tryggare för folk att ta sig runt, oberoende av deras körförmåga”, inleder flera av jobbannonserna, enligt Engadget.

Läs fler artiklar
LÄS MER