Oterlu vill att du ska känna dig trygg när du gejmar – fyller kassan

icebreaker Oterlu spelbranschen
Oterlu vill att du ska känna dig trygg när du gejmar – fyller kassan

Alexander Gee och Ludvig Gee. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Ska minska risken för mobbing och trakasserier.

Startupen Oterlu från Göteborg vill att alla som spelar spel online ska kunna känna sig trygga. Därför har de utvecklat en tjänst som ska göra den sociala miljön på spelföretagens plattformar säkrare – exempelvis genom att minska riskerna för mobbning, trakasserier och grooming. Bolagets AI kan upptäcka när konversationer börjar gå över styr och stävja dem innan de går för långt.

För att lyckas med det har bolaget tagit in 3 miljoner kronor från riskkapitalbolaget Icebreaker, Chalmers Ventures och Toca Boca-grundaren Björn Jeffery.

“Investeringen kommer att tillåta oss att nå ut till fler kunder globalt samt ha ett fortsatt fokus på vår produktutveckling. AI är ett fält som rör sig väldigt snabbt och vi vill alltid ligga i framkant”, säger Alexander Gee, grundare och vd på Oterlu.

Är Google-veteran

Alexander Gee arbetade tidigare på Google med frågor som rör barns säkerhet online. Efter åtta år på den amerikanska jätten återvände han till Sverige och beslöt sig 2019 för att göra gemensam sak med sina medgrundare Ludvig Gee och Sebastian Nabrink.

Idag har Oterlu den finska börsnoterade mobilspelsutvecklaren Kuuhubb som kund.

Leo Giertz är general partner på Icebreaker.

“Vi spenderar mer och mer tid online och toxiskt beteende är ett stort problem för många communities. När vi först träffade grundarna blev det snabbt tydligt för oss att de hjälper till att förbättra sociala upplevelser online för väldigt många”, säger han.

Bolaget startades först 2019 och har därför ännu inte lämnat in någon årsredovisning till Bolagsverket.

Läs fler artiklar
LÄS MER