Quibi kan komma att läggas ned

Quibi
Quibi kan komma att läggas ned

Meg Whitman och Jeffrey Katzenberg, Quibi. Foto: TT/Press

Finwire / Breakit

Har redan hållits informella farväl-fester.

Med 1,8 miljarder dollar, nästan 18 miljarder svenska kronor i kassan skulle streamingplattformen Quibi utmana jättar som Youtube och Netflix och erövra världen. Tjänsten sänder korta videos och serier för mobilanvändare och fick snabbt med sig några tunga namn på tåget. I sändningar sågs kända namn som Reese Witherspoon, Jennifer Lopez, Chrissi Teigen, Will Arnett och Liam Hemsworth.

När tjänsten lanserades i våras fick den snabbt många prenumeranter, men när den första gratismånaden var slut var det inte många som förlängde sina abonnemang. Därför ser tjänsten ut att missa sitt första abonnemangsmål med råge.

Dessutom har man misslyckats med att sälja in sina program till potentiella kunder som NBC Universal och Facebook och i september kom uppgifter om att bolaget var till salu.

Nu kommer även rapporter om att den kan läggas ner helt. 

Anställda har hållit avskedsfester

Bolagets ena grundare Jeffrey Katzenberg ska ha informerat om planerna i ett samtal med andra i branschen. Det uppger en av personerna som pratat med honom, rapporterar The Information.

Enligt källor som The Information har talat med så har flera i personalen dessutom börjat ha informella farväl-fester, något som får ses som ett tydligt tecken på att bolagen kan vara på väg att läggas ner.
Quibi har avböjt att kommentera.

Quibi har tagit in pengar i två omgångar. I första rundan 2018 tog bolaget in 1 miljard dollar från bland annat Walmart-grundaren Madrone Capital. Så sent som i mars i år tog bolaget in ytterligare 750 miljoner dollar från bland annat Alibaba och Pegasus Tech Ventures.
 

Läs fler artiklar
LÄS MER