Spotify stänger ned podcasts tillhörande QAnon

Spotify podcast
Spotify stänger ned podcasts tillhörande QAnon

Finwire / Breakit

Kastar ut konspirationsteorietiker från plattformen.

Spotify stänger ned ytterligare podcast-avsnitt, denna gång tillhörande rörelsen QAnon. Det rapporterar Digital Music News.

Tidigare har bland annat Youtube och Facebook stängt ned QAnons närvaro på sin plattform. Medan Spotify har låtit poddarna ligga kvar. Nu har man dock tagit bort fyra QAnon-program i form av X22 Report, Praying Medic, Indigenous Mike och Pardon My American från plattformen.

Qanon-rörelsen har fått stor spridning de senaste åren och menar bland annat att Demokraterna i USA är en sekt som bland annat skyddar pedofiler och att Donald Trump är den enda som kan bekämpa den.

Donald Trump har i en utfrågning så sent som förra veckan inte kunnat ta avstånd från QAnon. 

Gått in stenhårt för poddar 

Den svenska streamingjätten Spotify har satsat stenhårt på poddar de senaste året och har köpt flera stora amerikanska podcastbolag. Senast i våras köpte man över profilen Joe Rogans podd i en miljardaffär. 

Men den affären har visat sig vara inte helt oproblematisk. Samtidigt som man säkerligen har dragit till sig många av hans trogna lyssnare – har det också inneburit mycket kritik. På ett internt möte luftade Spotify-anställda sin kritik om att intervjuer med kontroversiella personer som Rogan intervjuat har fått ligga kvar. 

Läs fler artiklar
LÄS MER