Sebastian Siemiatkowski på krigsstigen igen: "Det kommer att sluta illa"

KlarnaQlirofintech

Sebastian Siemiatkowski, vd Klarna. Foto: TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Klarna-grundaren kritisk.

Under onsdagsmorgonen presenterade Qliro sin rapport för det tredje kvartalet. Intäkterna steg till 97 miljoner kronor medan rörelseresultatet blev minus 9,5 miljoner, att jämföra med en knapp vinst på 1,5 miljoner under samma period förra året.

Qliro uppger själva att bolaget tyngs av ökade kreditförluster, där kunderna inte klarar av att betala lån och fakturor. Qliro konkurrerar med Klarna inom e-handeln, men även med nischbanker som Nordax och Collector på lånefronten. 

Under morgonen twittrade Breakit en artikel om att kreditförluster tynger Qliro – vilket fick Klarnas-grundaren Sebastian Siemiatkowski att vakna.

”Blancolån INTE ehandel är den stora lånebubblan i Sverige!”, skriver Sebastian Siemiatkowski i en retweet.

Han fortsätter: 

”Kommer tyvärr sluta illa! I 10 år har nischbankerna ökat belopp och längd på lånen. Nu är vi vid vägs ände och priserna på förfallna fordringar rasar, vilket framtvingar kraftiga nedskrivningar…”.

Vi har tidigare rapporterat att kreditförlusterna fortsätter att öka för Klarna, och var 93 procent högre jämfört med samma period året innan under årets första halvår. Något som lett till att Klarna stärkt sin kreditpolicy mot kunderna. 

Sebastian Siemiatkowski har varit rapp på Twitter på senare tid. Under förra veckan gav han en känga till konkurrenten Paypal och twittrade "Vi är ledare – ni är följare". Innan dess var det svensk media som fick hård kritik för sin bevakning av Amazon. 

Läs mer