Nya bud: Analytiker dementerar utpekandet av Fingerprint

Breakit

Uppdaterad: ”Det var ett citat tagit helt ur sitt sammanhang”, säger Stacy Rasgon på analyshuset Bernstein.

Tidigare i veckan flaggade Qualcomm-ledningen för att de var intresserade av att förvärva andra halvledarbolag. I samband med ett investerarmöte på Qualcomms huvudkontor i San Diego på torsdagen, som nyhetsbyrån Bloomberg rapporterar från, sade vdn Steve Mollenkopf att man var redo att öppna plånboken för rätt objekt.

”Industrin håller på att konsolideras och vi tycker det finns möjligheter att vara aktiva i vissa delar av marknaden där det pågår rationaliseringar”, sade Steve Mollenkopf och konstaterade också:

"Vi bibehåller styrkan i vår balansräkning så att vi kan utnyttja de möjligheter som uppstår i dagens marknadsläge för branschen”.

En av de analytiker som var med på mötet med Qualcomm var Stacy Rasgon på det välrenommerade analyshuset Bernstein. Han är specialiserade på halvledarbolag och i en kommentar från investerarmötet till sina kunder, som Breakit tagit del av, skriver han bland annat att Qualcomm nu verkar betydligt mer fokuserade på förvärv än tidigare och att det tycks vara en väg framåt för bolaget för att skapa tillväxt. 

Nyhetsbyrån Bloomberg intervjuade Stacy Rasgon och citerade analytikerna då han pekade ut Fingerprint Cards som ett bolag som Qualcomm borde vara intresserat av. Det rapporterade Breakit om tidigare under söndagskvällen - men i ett svar på Twitter framgår det att Stacy Rasgon inte alls ser Fingerprint Cards som någon uppköpskandidat för Qualcomm

I en tweet skriver han (som svar på frågan hur han ser på Fingerprint som en förvärskandidat för Qualcomm):

”Det gör jag inte alls. Det var ett citat tagit helt ur sitt sammanhang av reportern. Har orsakat mig en massa problem idag”.

Läs fler artiklar
LÄS MER