Min Doktor tar in riskkapital från EQT för att ta läkaren hem till dig

Min doktor EQT Ventures
Min Doktor tar in riskkapital från EQT för att ta läkaren hem till dig

Min Doktors operativa chef Charlotta Tönsgård.

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Läkarsajten tar in 55 miljoner kronor i riskkapital. Nu ska Min Doktor få fler privatpersoner att gå till doktorn i surfplattan och mobilen.

Det skriver Di Digital.

Vi har tidigare rapporterat om Malmö-baserade Min Doktor, som erbjuder vård på distans och som har fått in finansiering från grundarna till radannonssuccén Avito.

Nu tar bolaget in ytterligare 55 miljoner kronor, från bland andra riskkapitalbolaget EQT Ventures.

”Nu får vi utrymme att göra allt det vi vill. Vårt mål är att vara en del av framtidens vårdsystem genom att revolutionera vårdflödet. Genom digitalisering av primärvården kan de som verkligen behöver träffa en doktor göra det. Problemet inom vården i dag är egentligen inte att det saknas resurser utan hur de används”, säger Charlotta Tönsgård, bolagets operativa chef, till Di Digital.

Så här fungerar bolagets modell:

Patienten beskriver sina besvär genom att svara på några enklare frågor om symptomen och sig själv. Inom kort, oftast en halvtimme, fattar en av de 25 läkarna som är kopplade till Min Doktors system beslut om vidare åtgärder. Det kan vara till exempel röntgen, provtagning eller vidareslussning till en fysisk läkare

Läs fler artiklar
LÄS MER