Sök

Ant Group uppges få grönt ljus för Hongkongnotering

Ant financialfintechBörs

Jack Ma, grundare av Alibaba som är storägare till Ant Group. Foto: AP Photo/Thibault Camus/TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Monsternoteringen närmar sig.

Kinesiska fintechjätten Ant Group, med Alibaba som storägare har fått grönt ljus av kinesiska finansmyndigheter för att lista sina aktier på Hongkongbörsen. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till källor.

Det skulle innebära att bolaget kan ansöka hos Hong Kong Exchanges and Clearing om en utfrågning kring noteringen som kan ske idag måndag.

Ant Group har sedan tidigare fått sin noteringsansökan godkänd för den inhemska noteringen på Shanghai-börsen.

I samband med noteringen hoppas bolaget på en värdering på hisnande 280 miljarder dollar, motsvarande,  2.500 miljarder kronor. 

Under noteringen tänker Ant sälja aktier för cirka 35 miljarder dollar. Det räcker för att överträffa världens hittills största listning från saudiska statliga oljejätten Saudi Aramco som sålde aktier för 29 miljarder dollar.

Om Ant får en värdering på 280 miljarder dollar blir man större än Bank of America och tre gånger så stora som Citigroup.

Bolaget kan svartlistas

Under förra veckan kom dock uppgifter som satte jättenoteringen, åtminstone lite, i gungning. Då kom uppgifter om att det amerikanska utrikesdepartementet föreslår en svartlistning av Ant Group. Om en svartlistning bli verklighet skulle det göra det svårt för amerikanska investerare att satsa i bolaget.

Läs mer