Sök

Mindfully vill ta upp kampen med meditationsjätten: "Dags för en ny folkhälsorevolution"

MindfullyMeditation

Axel Wennhall, Johanna Båth och Gustav Nord. Foto: Press

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

De vill få svenskarna att må bättre med hjälp av meditation.

Med över 200 meditationer på svenska vill den nya appen Mindfully ta upp kampen med meditationsjätten Headspace på den svenska marknaden. Grundarna Johanna Båth, Axel Wennhall och Gustav Nord säger sig erbjuda en katalog som gör Mindfully till Sveriges största app för meditation. I appen finns även avsnitt från podcasten Meditera Mera som ska lära användarna om mer om teorin bakom meditationen.

“Det finns ett flertal internationella appar som gör ett bra jobb med att lära ut meditation och mindfulness. Men det har saknats en svensk app där användaren både kan lära sig att meditera och fördjupa sin närvaro med kunskap om meditation”, säger Johanna Båth, medgrundare och vd av Mindfully.

Johanna Båth berättar att de tre grundarna bakom appen träffades först i januari i år. Sedan började arbetet med den nya satsningen snabbt.

“Vår uppfattning är att man i Sverige ser på mindfulness som något lite flummigt, trots att det egentligen vilar på vetenskap. Vi var också lite trötta på det visuella språket med vattendroppar, nyckelpigor och lotusblommor, så vi gick ihop och gjorde något tillsammans för att ändra den bilden”, säger hon.

Affärsmodellen bygger på månadsprenumerationer.

"Dags för en folkhälsorevolution"

Utöver att ta fram eget material som kan användas i appen så har bolaget också tagit in externa experter som ska producera material i form av olika kurser. Bland annat Camilla Sköld som grundat Center for Mindfulness Sweden. 

“Vår tanke har varit att bygga en ordentlig app med bra innehåll. Redan från start har vi det största svenska utbudet och vi kommer jobba med att släppa nytt material varje vecka.” 

Axel Wennhall lyfter fram att de vill få hela Sverige att upptäcka meditation som ett sätt att hjälpa människor att leva mer närvarande och hälsosammare.

“Det är dags för en ny folkhälsorevolution. Precis som att vi kan få bättre kondition genom att springa har vetenskapen idag bekräftat att vi kan bli mer närvarande och må bättre med hjälp av meditation”, säger han.

Mindfully grundades 2020 och har i nuläget finansierats av pengar från vänner och familj.

Läs mer