Warp News vill sprida positiva nyheter – får investering från Amazons vice vd

Warp News Media
Warp News vill sprida positiva nyheter – får investering från Amazons vice vd

Magnus Aschan och Mathias Sundin. Foto: Press/Istock

Tobias Blixt

Reporter

Startar expertgrupp som ska bidra till sajten – knyter till sig Christer Fuglesang och doktor Mouna.

Warp News har sedan 2019 arbetat med att publicera något som man kallar för “faktabaserade optimistiska nyheter”. Nyhetssajten är avknoppning av Warp Institute, en ideell stiftelse med samma mål om att sprida optimism kring framtiden och därmed väga upp den negativa syn på världen som man menar att många har idag.

Nu tar Warp News in 1,1 miljoner kronor för att expandera verksamheten och en av investerarna sticker ut. Babak Parvix, vice vd på techjätten Amazon väljer nämligen att investera i bolag.

“Vi tar in pengar för att bygga på den fina tillväxt vi har haft och behovet av optimistiska nyheter just nu är ju i det närmaste akut. Det har varit bra intresse från investerare, så vi tittar redan nu på att eventuellt ta in mer pengar", säger Mathias Sundin, vd för Warp News och tidigare riksdagsledamot för Liberalerna i ett pressmeddelande.

Vill balansera den pessimistiska bilden

Idag når Warp News, där Magnus Aschan är chefredaktör (tidigare på Computer Sweden och Techworld), ut till 40.000 “prenumeranter och följare” enligt egna siffror. Mathias Sundin var tidigare riksdagsledamot och anser att det då fanns ett fokus på problem med ny teknik och digitalisering. 

“Därför startade vi Warp Institute för att balansera den bilden så att vi inte missar de möjligheter som skapas av teknikutveckling. Faktabaserade optimister har en fördel över pessimister. De förstår framtiden och ser möjligheter som pessimisterna missar", säger han.

Utöver investeringen från Babak Parviz har Warp News också valt att etablera en grupp sakkunniga experter som kommer att bidra till sajten. De nya experterna är astronauten Christer Fuglesang, doktor Mouna, Nicklas Berild Lundblad som är Googles samhällspolitiska chef, blivande astronauten Karin Nilsdotter och food tech-experten Daniel S. Ruben.

Läs fler artiklar
LÄS MER