Infobric slår ihop flera bolag – bildar ny SaaS-jätte

Infobric SaaS
Infobric slår ihop flera bolag – bildar ny SaaS-jätte

Dan Friberg, vd Infobric. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

"Vi är mitt i en spännande tillväxtresa".

De senaste två åren har den Jönköpingsbaserade koncernen Infobric, som utvecklar digitala tjänster för att förenkla och effektivisera arbetsplatsen, varit ute på något av en förvärvsturné. Sedan 2019 har Infobric köpt på sig inte mindre än tre nya SaaS-bolag. Det uppköpta bolagen är svenska Telliq, liksom de två norska bolagen Blastmanager och Tempus.

Nu ska många bli en när Infobric-koncernen, med riskkapitalbolaget Summa Equity som ägare, väljer att slå ihop alla bolagen. Samtliga bolag kommer från och med i oktober att verka under Infobric-varumärket, och omsättningen för det nya storbolaget kommer att ligga på 330 miljoner kronor.

Spännande tillväxtresa

“Vi är mitt i en spännande tillväxtresa där vi utvecklar vår roll som strategisk partner inom smarta digitala tjänster. Det värde vi tillför är i grunden sundare arbetsplatser, där våra kunder får den hjälp de behöver för att minska den administrativa bördan och samtidigt effektivisera processer och säkra arbetsmiljön. Vi gör det möjligt för alla företag, oavsett storlek, att utnyttja de möjligheter digitaliseringen ger”, säger Dan Friberg, vd på Infobric Group i ett pressmeddelande.

Ett exempel på Infobrics tjänster är system för närvarokontroll som ska skapa säkrare byggen genom att kontrollera vilka som befinner sig på arbetsplatsen. Det kan också röra sig om tjänster hantering av fordon och maskiner, liksom körscheman – något som låg under svenska Telliq tidigare.

Läs fler artiklar
LÄS MER