Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Globen blir stor padel-hall: "Räknar med att ha öppet för fullt 1 november"

Foto: TT

Sedan coronapandemin bröt ut har alla event på Globen varit inställda – nu ska arenan fyllas av padel-älskare.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

johanna@breakit.se

Reporter

Sedan pandemin bröt ut så har Globen stått öde. Förbudet mot större publikevent har slagit stenhårt både mot konserter och idrottsevenemang och många eventföretag har gått på knäna. 

Men nu kan det bli ändring på det. Nu står det nämligen klart att Globen blir en jättelik padelhall med 14 banor, skriver DN.

“Vi räknar med att ha öppnat för fullt för padel senast den 1 november”, säger Peter Hansson, vd för det nybildade företaget Globen Padel, till tidningen. 

Globen Padel hyr arenan tillsvidare och Peter Hansson räknar med att det stora intresset ska få affären att gå runt. 

“I Stockholmsområdet finns det ungefär 200 banor i 25 hallar, men det är fullbokat nästan överallt två veckor framåt på de bästa tiderna”.

Intresset för padel har exploderat den senaste tiden och många entreprenörer har också fått upp ögonen för att det kan finnas pengar att tjäna på sporten. En affärsmässig fördel med padel jämfört med exempelvis tennis är att banorna är hälften så stora som en tennisbana, vilket gör att du kan få in fler banor på en begränsad yta. Dessutom spelas padel generellt sett i par, vilket gör att antalet spelare på denna yta också är betydligt fler.

Breakit har tidigare berättat om Henrik Persson Ekdahls satsning på spanska padelappen Playtomic samt att Izettle-grundaren Jacob de Geer bygger en padelanläggning i norra Stockholm. Även Zlatan ibrahimovic och Måns Zelmerlöw driver padelhallar.

Läs mer