Sök

Annonssamarbete med INTERNET VIKINGS

Deras videor spelas miljontals gånger varje dag: ”Vi har skyhöga krav på vår cloud hosting”

Jennifer Bonér

Du har sannolikt sett deras små produktfilmer utan att veta om det. Svenska Phyron skapar rörligt innehåll åt flera av Europas största bilhandlare, vilket kräver rätt partnerskap bakom kulisserna.

Rörligt innehåll fångar vår uppmärksamhet. Det är något dagens e-handlare och medieproducenter verkligen har förstått. För svenska SaaS-bolaget Phyron har denna insikt lett till en tillväxt i rekordfart. 

Deras lösning är på pappret enkel: ta en massa produktinformation och bilder, mata in dem i ett system. Ut på andra sidan ploppar en tilltalande liten reklamfilm ut, redo att spelas på sajter, webbutiker och i sociala kanaler. 

Av olika anledningar har fokus hamnat på begagnade bilar, säger Patrick Kämpe, teknikansvarig på Phyron. 

”Den traditionella köpresan stöps om i rekordfart och allt fler genomför hela sitt bilköp online. Men det har varit väldigt kostsamt att producera rörligt innehåll för varje unik bil. Våra kunder har ofta hundratals eller tusentals bilar i lager, och vår lösning är deras enda möjlighet att producera video på.” 

I dag samarbetar Phyron med många av Nordens och Tysklands största bilhandlare och har påbörjat lansering både i USA och i flera europeiska länder.

Med hjälp av artificiell intelligens kan Phyrons verktyg analysera produktens viktigaste egenskaper och lyfta dessa. Allt sker automatiskt, och för kunden räcker det med att lägga in ett litet script i sin egen kod för att börja visa filmerna. 

Höga krav på latency

Från en testkund för 18 månader sedan rullar nu Phyrons korta filmer med miljontals visningar varje vecka. I kombination med stora kunder – utöver bilhandlarna – inom allt från skönhetsprodukter till bostäder, säger det sig självt att det ställer krav på hostingleverantören. 

”Kraven är skyhöga”, säger Patrick Kämpe. ”Vi har sagt internt att vår latency ska vara under 30 millisekunder – filmerna ska spela blixtsnabbt på kundens sajt.” 

För Patrick Kämpe har valet av Internet Vikings varit självklart. Hos det svenska hostingbolaget ligger alla Phyrons videofiler, liksom videospelare, kundportaler och statistik. Ett extra SLA – Service Level Agreement ger dessutom blixtsnabb service dygnet runt. 

”Om man jämför med de stora molnleverantörerna hade det kostat extremt mycket mer. Vikings-grundarna är tekniskt mycket kunniga och erbjuder den servicenivå och redundans som vi behöver för att vara säkra på att våra kunder får det de betalat för.”

Börja i liten skala

Men man behöver inte sälja miljontals videovisningar för att se över sin hostingleverantör. Patrick Kämpe poängterar att det går att börja i liten skala. 

”Internet Vikings är en svensk leverantör med global närvaro. De tar betalt för den faktiska användningen, så det är enkelt att börja smått. Sen när verksamheten växer till sig finns alla de komponenter som behövs för att känna sig trygg – de har flera datahallar, mycket bandbredd och konstant bevakning av upptid, latency och onormala anrop. För oss är det en perfekt partner att växa med.” 

Läs mer om Internet Vikings Hosting här! Rickard Vikström  
CCO  
(+)46 734 40 51 82  
rv@internetvikings.com

Fredrik Rubin  
Sales Manager
(+)46 709 62 07 40  
fredrik.rubin@internetvikings.com  

Läs mer