Sök

Ash Pournouris Tiktok-utmanare Triller siktar mot börsen

TiktokTrillerSociala medier

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Turbulensen runt Tiktok skapar nya möjligheter.

Tidigare i år gick den amerikanske presidenten Donald Trump ut och bannlyste den populära appen Tiktok i USA. Bakgrunden var att han inte tyckte att appen, som ägs av kinesiska Bytedance, kunde skydda användarnas data tillräckligt effektivt. 

Beslutet, och den turbulens det orsakade, har öppnat upp marknaden för flera konkurrenter. Bland de som fått ett rejält uppsving är Triller, med bland annat Snoop Dogg och Kendrick Lamar och den svenske techprofilen Ash Pournouri på ägarlistan. 

Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att bolaget har säkrat 100 miljoner dollar i nytt kapital, som en del av en ny, större finansieringsrunda. Totalt ska 200 miljoner dollar, motsvarande cirka 2,2 miljarder kronor tas in.

Enligt Reuters källor värderas bolaget till 1.25 miljarder dollar i den pågående rundan.

Triller uppges dessutom vara på väg att gå till börsen. Det skulle dock inte vara frågan om en vanlig börsnotering utan Triller ska istället köpa ett befintlig bolag på börsen, ta över det och på så sätt bli noterade.

Investmentbanken Farvahar Partners uppges vara rådgivare i processen.

Växt snabbt

Triller sa tidigare i år att de har 65 miljoner aktiva användare med det är siffror som har varit svåra att verifiera. I somras sa Ash Pournouri, som alltså är delägare i bolaget, till Breakit att de ökade med 3 miljoner användare varje dag och Triller låg högt upp på app-topplistorna i många länder, bland annat i USA.

Det kan jämföras med Tiktok som har 100 miljoner användare bara i USA.

Tidigare i år berättat Ash Pournouri – som tidigare var världsstjärnan Tim "Avicii" Berglings manager samt medgrundare av techkonferensen Brilliant Minds – att han trodde att Triller kunde bli "hur stort som helst".

Läs mer