Funnel öppnar för börsen: “Jättefint långsiktigt mål”

FunnelSaaS

Fredrik Skantze, vd och medgrundare Funnel.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

”Det gäller att kunna fortsätta leverera och kunna leva upp till det man säger”.

I dag sändes det andra avsnittet  av Breakits nya satsning Breakit Live. I studion fick vi bland annat besök av Fredrik Skantze som är vd och medgrundare av SaaS-bolaget Funnel. De har  byggt ett verktyg som automatiserar data från olika marknadsföringskanaler i realtid. I början av året siktade Funnel på att ta in 200 miljoner kronor – men intresset var så stort att det slutade med att bolaget tog in 450 miljoner kronor. (Ni kan läsa mer om bolaget och deras resa här. )

”Baserat på min erfarenhet behöver man alltid mer pengar än man tror, vi bestämde oss för att ta de pengar som erbjöds”, berättar Fredrik Skantze.

Tur var väl det – för därefter kom corona-pandemin vilket fick många investerare att hålla hårdare i plånboken. Fredrik Skantze tillägger att det såklart även är en fördel att bli uppvaktad av många investerare för att kunna lägga grunden för rätt typ av långsiktiga relationer. 

"Tror att vi vill gå till börsen"

Breakits Stefan Lundell var också på plats i studion för att snacka om vilka e-handelsbolag han tycker ska gå till börsen (läs hans kartläggning här). Något som såklart ledde till frågan om huruvida Funnel också har siktet inställt på börsen. 

”Jag tror att vi vill gå till börsen. Jag tycker att det är ett jättefint långsiktig mål för ett bolag att ha. Att inte bygga ett bolag för att sälja det. Tar man in investerare behöver man vid något tillfälle ge likviditet till dem, men då betyder det att man kan göra det och fortsätta bygga bolaget”, säger Fredrik Skantze.

Fredrik Skantze understryker också vikten av att ha en långsiktig vision och tålamod när man bygger ett stort företag. 

”Det gäller att kunna fortsätta leverera och kunna leva upp till det man säger. Då blir det en jämn och fin resa och inte de här jättebergen och dalarna”.

Här kan ni se hela sändningen från Breakit Live. 

 

Läs mer