Sök

Klarnas nya stjärnrekrytering: “En exceptionell ledare”

Klarnafintech

Lisa Kaae och Sebastian Siemiatkowski.

Johanna Ekström

Johanna Ekström

Reporter

Fintech-jätten klarna stärker styrelsen med Lise Kaae – som nyligen avgick från Handelsbankens styrelse på grund av en intressekonflikt.

“Hon är en exceptionell ledare”, säger Sebastian SIemiatkowski.

Klarna plockar in Lise Kaae till sin styrelse, hon är vd för Heartlands, som är danska Bestseller groups investeringsarm. Bestseller äger bolag som Vero moda, Jack & Jones, Only och Vila. 

Hon har tidigare varit finanschef på Bestseller samt styrelseledamot i Handelsbanken 2015-2020. För bara några dagar sedan stod det klart att hon lämnade uppdraget på Handelsbanken på grund av en intressekonflikt som hon då inte kunde kommentera.  

“Det glädjer mig att kunna välkomna Lise Kaae till Klarnas styrelse. Hon är en exceptionell ledare med erfarenhet av att leda varumärken i världsklass. Hon tar med sig djup kunskap in i styrelsen både från retail och finanssektorn”, säger Klarnas grundare Sebastian Siemiatkowski i en kommentar. 

Sticker ut positivt

Lise Kaae säger i sin tur att hon är stolt men samtidigt ödmjuk inför uppdraget.

“Klarna sticker ut positivt inom sitt område och jag kommer göra mitt allra bästa för att bidra till den allt mer accelererande resa som ligger framför Klarna”.

I går kunde Breakit berätta att Klarna också rekryterat Natalia Brzezinski till jobbet som strategichef i USA.

Klarnas styrelse består nu av följande personer: Jon Kamaluddin (ordförande), Sebastian Siemiatkowski (vd), Sarah McPhee, Lise Kaae, Sir Michael Moritz, Mikael Walther och Andrew Young.

Läs mer