Sök

Truecaller stärker ledningen – plockar Fredrik Kjell från Kindred

Truecaller

Foto: Press/Kindred/Truecaller

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Vässar ledningen.

Den svenska techsuccén Truecaller lockar nu över 250 miljoner användare, varav de flesta återfinns i Indien. Det som från början var en app för att blockera oönskade samtal har de senaste åren utvecklats med bland annat betaltjänster. 

På ägarlistan finns bland annat det amerikanska riskkapitalbolaget Sequoia, Kleiner Perkins, Niklas Zennströms Atomico och även Tommy Jacobsons Zenith.  

Truecaller, som flaggat för att de siktar mot börsen, stärker nu upp ledningen.  Fredrik Kjell, som varit produktchef hos Kindred, tar nu rollen som operativ chef i Truecaller, rapporterar Di Digital. 

”Jag har följt Truecallers fascinerande tillväxtresa i många år och är imponerad över vad de åstadkommit hittills. Truecaller är en av Sveriges globala framgångssagor och jag är glad att bli en del av teamet”, säger Fredrik Kjell. 

Alan Mamedi, medgrundare och vd på Truecaller, menar att Fredrik Kjells erfarenhet är viktig för bolagets fortsatta resa. 

”Med Fredriks starka operationella bakgrund från konsumentbolag, och erfarenheter från ett stort börsnoterat företag, tror vi att han kommer bli ett jättebra tillskott till Truecaller och vår globala ledningsgrupp”, säger Alan Mamedi, enligt Di Digital. 

Truecaller omsatte 294 miljoner kronor under förra året och gjorde en förlust på 105 miljoner.

 

Läs mer