Nakd plockar hållbarhetschef från Volvo

Nakd Hållbarhet ehandel
Nakd plockar hållbarhetschef från Volvo

Anna Winde och Jarno Vanhatapio. Foto: Press

Johanna Ekström

Reporter

Anna Winde ska leda e-handelsraketens hållbarhetsarbete.

“Nakd kan göra skillnad på riktigt”, säger hon.

Snabbmode, eller så kallad “fast fashion” (låga priser, konstanta nyheter och hög omsättningshastighet), brukar knappast förknippas med hållbarhet. Men en av pionjärerna på området, Jarno Vanhatapio som grundat både Nelly och Nakd, försöker ändra på det. 

Hans mål är att miljardbolaget Nakd ska bli helt klimatneutralt till 2025. 

“Vi har gett ett löfte till kunderna om hållbarhet. Att genomföra det är viktigt för oss som personer och vårt arv, men det är också rätt sak att göra sett ur alla perspektiv. Det kostar på kort sikt men vi kommer att räkna hem det på lång sikt”, sa han i en intervju med Breakit från februari. 

Knycker hållbarhetschef från Volvo

Som ett led i arbetet har Nakd nu rekryterat Anna Winde som hållbarhetschef. Hon har tidigare jobbat i 13 år på Volvo-koncernen. Hennes uppgift blir att utveckla bolagets hållbarhetsarbete hela vägen från “det råmaterial som behövs i bolagets kläder till färdiga produkter i kundernas garderob”, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

”Nakd har sedan start stakat ut sin egen väg i den globala modeindustrin. Jag är supertaggad att bli en del av bolaget och att få leda bolagets hållbarhets- och CSR-arbete, i linje med företagets starka värderingar. Jag är övertygad om att så pass ungt och snabbrörligt bolag som Nakd kan göra skillnad på riktigt i en bransch som är under förändring.”, säger Anna Winde i en kommentar. 

Läs fler artiklar
LÄS MER