Sök

Klarna utmanade bankerna med drömränta – nu sänks den

KlarnaSparande

Foto: Istockphoto.com / Skärmklipp

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Sänker räntan kort efter att man lanserat med supererbjudande.

Det har gått drygt tre månader sedan den svenska betaljätten Klarna lanserade sina sparkonton. Något som skulle locka kunder till sparkontot var budskapet om “mycket konkurrenskraftig ränta”, hela 0,96 procent sattes den till vid lanseringen den 8 juli. 

För sparkonton med bindningstid var räntan 1,21 till 1,61 procent. 

När Klarna lanserade sina sparkonton var man den aktör som erbjöd bäst ränta i Sverige i sin kategori. Nu har betalbolaget däremot meddelat sina kunder att räntan på sparkontot kommer att sänkas från och med den 16 oktober, enligt mejl som Breakit har tagit del av (och som SvD var först med att uppmärksamma). 

Nu landar den istället på 0,85 procent.

“Vi vill informera dig om att räntan för ditt Klarna Sparkonto utan bindningstid kommer att ändras på grund av förändrade marknadsförhållanden”, skriver Klarna till kunderna.

Även räntan med bindningstid ser ut att ha sänkts. “Om du vill spara till en högre ränta, kolla in våra konton med fast löptid här. Med dem kan du tjäna upp till 1.20% i ränta”, går det att läsa. 

”Vi har fortfarande ett av marknadens bästa erbjudanden. Räntenivån är förstås helt central i erbjudandet, men vi arbetar just nu också på andra tillägg som skulle göra produkten än bättre och mer relevant för våra kunder”, skriver Klarnas kommunikationschef Johan Gustafsson i ett mejl till SvD.

Johan Gustafsson vill däremot inte säga till tidningen exakt vilka marknadsförhållanden som har påverkat förändringen.

Läs mer