Sök

Annonssamarbete med Polestar

Polestar 2 är första bilen i världen som utrustas med Googles operativsystem

PolestarTransportElbil

Jennifer Bonér

Elektrifieringen rullar in med allt större kraft. Men det behövs både körglädje och bekvämlighet för att fler ska ta steget att välja elbil. Polestar 2 kommer till exempel med Google Assistent inbyggt i systemet.

LÄS MER: Klicka här för att veta mer om den 100% elektriska Polestar 2

Den svenska elbilsutmanaren Polestar tar just nu alla med storm. Kombinationen av stilren design, kraftfullt batteri och en lång rad smarta detaljer gör att den begränsade upplagan av nya modellen Polestar 2 beräknas ta slut ganska fort efter att den rullat ut från fabrikerna. 

Beatrice Simonsson är produktchef och har levt med utvecklingen av Polestar 2 i drygt tre år vid det här laget.  

”Det känns som en fantastisk ära att äntligen få se den rulla fram på gatorna”, säger hon. 

Kraftpaket med körglädje

Polestar 2 är en så kallad ”fastback”, vilket ger extra generösa lastmöjligheter.

Beatrice Simonsson gillar själv att Polestar 2 har en progressiv design med tydliga, raka linjer.

”Framrutan och sidorutorna smälter ihop så att det känns som ett visir på ett väldigt snyggt sätt. Samtidigt är det en kraftfull bil med stora hjul, som verkligen syns på gatan. Man får många blickar.”

Med en acceleration på 0-100 km/h på 4,7 sekunder är bilen dessutom packad med körglädje. 

”Du skjuter verkligen iväg, det är en helt fantastisk upplevelse. Med chassit får du dynamisk och agil styrning, samtidigt som den även ger komfort med våra dämpare. Jag tror att det är extra viktigt med körglädje när folk tvekar inför att gå över till elbil. Men har du väl provat finns det inget alternativ.”

Världspremiär för Android i bilen

En allt viktigare del av körglädje och att göra livet enklare för kunderna är att ha ett infotainmentsystem som håller riktigt hög nivå. Medan andra bilar hittills mest kan spegla förarens telefon, är Polestar 2 den första bilen i världen som utrustas med Googles operativsystem Android Automotive. Det innebär att Google Assistent, Google Maps och Google Play är helt integrerat i bilen från start. 

”Det är bara att logga in på Google och Spotify, så fortsätter du där du var senast. Och bilen kommer ihåg dig. När min man sätter sig är det hans inloggning och inställningar som gäller.”

Med Google Maps blir det smidigt att se närmaste laddstation eller vägkrog. Och med Google Assistent blir upplevelsen någonting ganska unikt. 

”Det är otroligt skönt att slippa använda händerna till annat när man kör. Jag kan be Google justera temperaturen, sänka volymen eller läsa upp sms från mina barn. Sen läser jag in ett svar och skickar utan att behöva titta på telefonen. Jag vet faktiskt ingen digital assistent som funkar lika bra som den här”, avslutar Beatrice Simonsson. 

LÄS MER: Klicka här för att veta mer om den 100% elektriska Polestar 2

Läs mer