Tencent investerar i spelutvecklaren 10 Chambers

Tencent 10 Chambers spelbranschen
Tencent investerar i spelutvecklaren 10 Chambers

Foto: TT & Press

Tobias Blixt

Reporter

Den kinesiska jätten köper in sig i svenska spelutvecklaren.

Tencent har tidigare riktat blicken mot den svenska spelmarknaden. I slutet av förra året köpte de Sharkmob för 300 miljoner kronor och i början av förra året köpte de en stor del av Fatshark för en halv miljard.  Utöver detta har de även ett mindre ägande i Paradox.

Nu är det dags igen när de går in som storägare i spelutvecklaren 10 Chambers. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Tencent och 10 Chambers delar samma passion för att skapa spännande och engagerande upplevelser inom våra spel-communities. Vi är glada över att kunna samarbeta med de kreativa talangerna på 10 Chambers och ser fram emot att ge studion vårt stöd under lång tid, så att de kan uppfylla sin vision inom genren för co-op FPS (skjutspel där flera spelare kan samarbeta reds.anm.)", säger Eddie Chan, Vice President på Tencent Games i ett uttalande.

Spelveteraner från Starbreeze

Spelutvecklaren 10 Chambers grundades av flera före detta utvecklare av spel i svenska Starbreezes Payday-serie. Vd för bolaget är Ulf Andersson, tidigare kreativ chef på Starbreeze och bror till förre vd:n Bo Andersson Klint. Tidigare har de tidigare startat bland annat spelutvecklaren Grin tillsammans.

Idag utvecklar studion spelet GTFO som befinner sig i så kallat early access, vilket innebär att spelet säljs men fortfarande är under utveckling. 

"När vi nu närmar oss sex år av utveckling i GTFO har vi insett att vi behöver större muskler för att kunna nå våra ambitiösa långsiktiga mål för studion", säger Ulf Andersson, vd och kreativ chef på 10 Chambers.

Under 2019 hade After Impact en omsättning på 40 miljoner kronor med ett resultat på 24,5 miljoner. 

Läs fler artiklar
LÄS MER