Här är de nya startup-bolagen i Handelshögskolans inkubator

SSE Business Lab

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

De får chansen att gå i Klarnas och Vois fotspår.

Fem team har antagits till accelerationsprogrammet Activate som drivs av SSE Business Lab, inkubatorn vid Handelshögskolan. Det framgår av ett pressmeddelande. Dessutom har sju team antagits till programmet Incubate.

SSE Business Lab grundades 2001 och har sedan dess huserat bolag som Klarna, Budbee, Scrive, Digiexam, Voi och Yollibox.

När årets ansökningsperiod öppnade märktes ett tydligt mönster bland de sökande - bolag som såg en möjlighet att växa trots den pågående pandemin.

“Det är framförallt företag som bygger sin affär på digital försäljning och med en direkt till konsument-modell och företag som gynnas av att fler saker blir datadrivna och digitaliserade säger Julia Delin, vd på SSE Business Labs.

Sebastian Knutsson, King-grundare och ordförande i antagningskomittén håller med.

“Stora samhällsförändringar innebär alltid möjligheter för den som är snabbfotad nog att ta tillvara på den”, säger han i ett pressmeddelande.

“I teamen som börjar sin resa hos oss nu ser vi utan tvekan stor potential att växa på marknader där konsumenter och företag snabbt ändra sina beteenden”.

 

Här är de antagna bolagen:

Incubate:

OMIT: Har utvecklat en plattform för stressåterhämtning.

AWAN: Ett tech-drivet och cirkulärt modevarumärke som utvecklar bekväma kläder för nästa generations kvinnor.

LEANalyser: Har utvecklat ett analysverktyg som passar alla bolag som ska analysera större mänder data.

Team Together: Har utvecklat ett verktyg som gör att e-handlare, med sina onlineköp, kan donera till valfritt välgörande ändamål utan att betala extra.

Scrintal:  En AI-baserad molnplattform som underlättar för forskare som ska transkribera och analysera intervjuer. 

Madden Analytics: Har byggt en B2B SaaS-plattform som gör att varumärken och återförsäljare kan dela data. Något som ska effektivisera samarbeten och hjälpa till att minimea överproduktion.

Bemlo: Har byggt en plattform som gör det möjligt läkare och sjuksköterskor inom vårdbemanning att ge omdömen på sina arbetsgivare, läsa offentliga upphandlingar, se lönestatistik och få erbjudanden från bemanningsföretag.


Activate:

EBIE: Har skapat ett system för att underlätta hyresdepositioner.

Leconery:  E-handlare som fokuserar på hållbara produkter av veganskt läder.

QLVR: Har byggt en lösning så att man kan ställa sig i alla bostadsköer på ett ställe.

Digmak: Digmak vill erbjuda de grundläggande verktygen för digitala nomader, när det kommer till beskattning. Med detta vill de bidra med ökad tillgång till förståelse för internationella lagar och regler.

JOYNR: Har byggt en sökmotor som gör det lätt för online spelare att hitta spelare till deras lag

Läs mer