Stillfront sätter nytt tillväxtmål - 10 miljarder kronor i omsättning 2023

Stillfrontspel

Jörgen Larsson, vd på Stillfront. Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Höjer målen

Det svenska spelbolaget Stillfront har ökat takten den senaste tiden och så sent som för en vecka sen köpte man ett amerikanskt bolag för 1,3 miljarder.

Nu uppdaterar sitt tillväxtmål och siktar på att nå en nettoomsättning på 10 miljarder kronor under 2023. Tillväxten som återspeglar branschens utveckling ska komma både organiskt och genom förvärv, skriver bolaget i ett pressmeddelande inför dagens kapitalmarknadsdag.


Det tidigare tillväxtmålet från november 2019 var att nå en omsättning på 4 miljarder kronor vid slutet av 2022.

”I år firar Stillfront tio år som bolag och fem år på börsen. Sedan 2015 har nettoomsättningen ökat från 57 miljoner kronor helåret 2015 till 2 952 miljoner kronor LTM Q2 2020 – med stabil och god lönsamhet. Vi är väl positionerade för att fortsätta på vår starka tillväxtresa. Vi har byggt en ledande operativ plattform och en diversifierad portfölj av spel som ger oss en unik marknadsposition i en snabbväxande industri med stöd av starka megatrender. Vi kommer att fortsätta växa lönsamt, både organiskt och genom förvärv, och generera betydande värde för alla våra intressenter”, säger grundare och vd Jörgen Larsson.

De finansiella målen för lönsamhet och skuldsättning är oförändrade för perioden 2021-2023. Målet är att nå en justerad ebit-marginal om 35 procent och skuldsättningsgraden bör inte överstiga en nettoskuld/justerad ebitda-ratio om 1,5x.

Läs mer