Sök

Fyndiqs kontor är centrallager för gåvor till flyktingar i Stockholm

FyndiqFlyktingar

Dinesh Nayar. Foto: Press

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

E-handelsbolaget upplåter 500 kvadratmeter till en välgörenhetsorganisation. "I den samhällsdebatt som är nu känns det otroligt bra", säger vd:n Dinesh Nayar.

Fyndiq är en av Sveriges mest snabbväxande shoppingsajter. Det märks inte minst vad gäller antalet medarbetare - och mängden som kontorsyta som krävs för att personalen ska få plats.

Därför har bolaget förhandlat till sig en option från hyresvärden. Den går ut på att Fyndiq får utöka sin kontorsyta med ytterligare 500 kvadratmeter i samma fastighet, när bolaget växer ur sina nuvarande lokaler.

Den ytan har sedan dess stått tom - fram tills i november.

“Det var då debatten om flyktingmottagandet blossade upp på allvar, och allt fler gåvor till flyktingar började strömma in från allmänheten till hjälporganisationer. Vi fick höra att ett problem var att volontärerna som samlar in kläder och annat hade svårt att hitta en plats att förvara prylarna på. Då föddes tanken om att vi kanske skulle kunna hjälpa till”, berättar Fyndiq-grundaren Dinesh Nayar.

Bolaget tog kontakt med organisationen Magasin Stockholm, som tar emot donationer från allmänheten. Sedan i november tjänar Fyndiqs 500 kvadratmeter extralokal som centrallager åt gåvorna - allt från kläder till gosedjur.

“Det här är ngt jag är väldigt stolt över rent personligen och för oss som bolag. I den samhällsdebatt som är just nu känns det otroligt bra att kunna bidra.Även om det vi gör här är en jätteliten grej i det stora hela, så är det ju ändå något. Samtidigt som det förstås är volontärerna som är de stora hjältarna””, säger Dinesh Nayar.

Det är bara ett problem: Fyndiq fortsätter att växa. I slutet av mars behöver bolaget börja utnyttja de 500 kvadratmetrarna som kontorsyta.

“Nu uppmanar vi andra att ta över. Precis som att vi hade den här lokalen ledig i sex månader bör det finnas ett annat företag som är i motsvarande situation. Vi gör nu ett upprop: Finns det någon som känner sig manad? Från vår sida kan vi säga att det här har varit otroligt enkelt och lättskött”, säger Dinesh Nayar.

Läs mer