Sök

Från hejarklacken till startup – nu backas han av hockeystjärnorna

Gold Town GamesWorld Hockey Manager

Tomas Nordström. Foto: Press.

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

Tomas Nordström tog hemmalaget Skellefteå till SM-guld som hejarklacksledare i North Power. Nu ska han göra affärer av hockeyintresset – och flera idrottsprofiler har investerat i hans mobilspel.

Intresset för Tomas Nordströms managerspel World Hockey Manager har varit minst sagt stort. Han har till och med fått säga nej till personer som velat investera i spelappen.

“Det är nästan svårt att ta in, angenäma problem om man säger så. Vi har kunnat välja ut de investerare som kan tillföra mest värde för bolaget,” säger Tomas Nordström, vd för Gold town games.

Bolaget grundades på senvåren 2015. Vid den tidpunkten höll Tomas Nordström på att avsluta sin utbildning i sportmarknadsföring i Helsingborg. Men det är inte hans enda koppling in i sportvärlden. Under 2013 och 2014 var han ordförande i Skellefteå AIK:s supporterklubb North Power.

"Det finns ett antal fotbollsspel men ingen branschledare inom hockey. Managerspel och hockey har alltid varit min passion så det är en dröm att få kombinera det bästa av två världar i sitt yrke," säger han.

I ett tidigt skede fick han kontakt med spelveteranen Lars Hagelin som grundat Starbreeze. Han hade så klart stenkoll på marknaden och var den som först kom på idén med att skapa ett managerspel för mobila plattformar. Sedan dess har han också investerat i bolaget och hjälper till med strategisk stöttning.  

Hans vän Jimmie Ericsson, som också är lagkapten för Skellefteå AIK, blev tidigt intresserad av att backa upp appen. Han och Tony Mårtensson bidrog till att bolaget fick in sin första miljon i somras och kunde sätta igång på allvar.

“I höstas gjorde vi en riktad nyemission mot hockeystjärnor, men även några kända fotbollskillar. Planen var att få med så många ambassadörer som möjligt från idrottsvärlden som kan sprida det i sina sociala kanaler," säger Tomas Nordström.

Inför den tredje nyemissionen i januari sökte bolaget 3,75 miljoner kronor och fick in 11 miljoner i teckningssedlar. Men så mycket kommer Gold town games inte att ta in.

"Vi har precis stängt emissionen och kommer ta in strax över sex miljoner den här vändan."

Pengarna kommer bland annat från profiler som Martin Lundberg, David Rundblad, Patrik Zackrisson och Jonathan Ericsson. Hockeybloggaren Johan "Mr Madhawk" Svensson har också investerat.

Tomas Nordström utreder även möjligheterna för en börsnotering redan till sommaren – trots att spelet kommer att lanseras först i höst.

“Ingenting är klubbat än så länge men vi utvärderar det för fullt. Det är väldigt bra tryck i spelbranschen just nu och vi har bra folk i organisationen som gjort de här resorna tidigare för andra spelbolag. Det blir också intressantare för ägarna om vi noterar bolaget.”

Liksom många andra mobilspel kommer World Hockey Manager att vara gratis att ladda ned och sedan finns funktioner att köpa till inne i appen. I korthet går det ut på att skapa sitt eget hockeylag – allt från att köpa och utveckla spelare – till att bygga upp arenan med tillhörande faciliteter. 

“Med klubben tävlar man sedan mot andra riktiga managers över hela världen. Det spelas en match om dagen, och varje gång möter man en annan riktig manager," Tomas Nordström.

Spelet kommer att smygas ut på marknaden till sommaren för att lanseras brett i höst.

Läs mer