Stillfront förvärvar mobilsspelsutvecklaren Nanobit för 1,3 miljarder

Stillfront spel
Stillfront förvärvar mobilsspelsutvecklaren Nanobit för 1,3 miljarder

Jörgen Larsson, vd på Stillfront. Foto: Press

Finwire / Breakit

Gör ny storaffär.

Svenska spelbolaget Stillfront Group gör spel för mobiler, konsoler och webbläsare.

Ett av bolagsgruppens största hits de senaste åren är spelet Unravel.

Stillfront, som är noterat på First North, har de senaste åren gjort en rad större förvärv. 2017 köpte bolaget till exempel upp konkurrenten Goodgame för 2,7 miljarder kronor och tidigare i år gjorde de en nyemission på 1,2 miljarder. 

Nu sätter de sprätt på pengarna genom att köpa den kroatiska mobilspelsutvecklaren Nanobit. Bolagets gör narrativa lifestyle-rollspel som främst riktar sig mot kvinnor. Totalt har bolagets titlar laddats ner mer än 145 miljoner gånger.

"Nanobit är en erfaren och ansedd studio med flertalet spel med en tydlig nisch inom lifestyle-genren. Nanobits spelportfölj har visat stark tillväxt under det senaste året och vi ser en stor tillväxtpotential framöver, inklusive en lovande pipeline av nya spel," säger Stillfronts vd Jörgen Larsson.

Betalar i två omgångar

Betalningen sker i två omgångar. Först  betalar Stillfront 100 miljoner dollar, ungefär 780 miljoner kronor, för 78 procent av aktierna i Nanobit, varav 30 miljoner dollar betalas med nyemitterade aktier. Betalning för resterande 22 procent av aktierna beror på ebitda-utvecklingen för Nanobit under 2021 och 2022 men kan maximalt uppgå till 48 miljoner dollar.

Under första halvåret har Nanobit haft en omsättning på 325 miljoner kronor med en justerad ebit på cirka 60 miljoner kronor, baserat på preliminära siffror. För hela året väntas omsättningen bli 600-640 miljoner med cirka 17-22 procent i justerad ebit-marginal.

Läs fler artiklar
LÄS MER