Joint Academy tar in 200 miljoner kronor – Kinnevik leder finansieringsrundan

Joint Academy Hälsa
Joint Academy tar in 200 miljoner kronor – Kinnevik leder finansieringsrundan

Jakob Dahlberg, vd för Joint Academy. Foto: Istockphotos/press.

Towe Boström

Reporter

”Kinneviks investering är viktig för vår internationella expansion", säger Jakob Dahlberg, vd för Joint Academy.

Joint Academy är en app som hjälper personer att behandla höft- och knäledsartros. Artros är en kronisk sjukdom som gör att nästan all fysisk aktivitet gör ont, lite som att ha extrem träningsverk konstant. Bolaget har tidigare tagit in kapital från affärsänglar som Sophia Bendz, Hampus Jakobsson samt Alfvén & Didrikson. 

 Nu tar Joint Academy in 200 miljoner kronor i en finansieringsrunda som leds av Kinnevik. Med på tåget är även H&M:s ordförande Karl-Johan Persson och Alfvén & Didriksson.

Pengarna ska användas till att expandera i USA och Europa. 

”Kinneviks investering är viktig för vår internationella expansion och med sin goda kunskap inom digital hälsa blir de en viktig partner för oss”, säger Jakob Dahlberg, vd och medgrundare av Joint Academy i ett pressmeddelande.

Behandlar 6.000 patienter om dagen

Joint Academys tjänst gör det möjligt att till exempel träffa en fysioterapeut via dator eller mobil för att genomföra övningar.  Bolaget uppger att de behandlat 25.000 patienter sedan starten för sex år sedan. 

"I Sverige har vi sett en snabb tillväxt och behandlar nära 6.000 patienter varje dag", säger Jakob Dahlberg.
Vad som också är intressant är att medelåldern på våra patienter är 62 år, vilket visar att digital vård inte endast är till för yngre.

Georgi Ganev, vd på Kinnevik, kommenterar investeringen. 

”Behandlingen kan både hjälpa artrospatienter att förbättra sin livskvalitet samt spara betydande resurser inom vården”, säger Georgi Ganev i ett pressmeddelande.

Läs fler artiklar
LÄS MER